Картината на популярния (макар и без лице) автор на графити

...
Картината на популярния (макар и без лице) автор на графити
Коментари Харесай

Още една картина на Банкси е продадена за рекордна сума

Картината на известния (макар и без лице) създател на графити, която стана известна около пандемията от Covid-19, беше продадена за 16,7 млн. евро. Това е най-скъпо продадената творба на художника досега. Тя носи заглавието Game changer и изобразява малко момче, което е захвърлило встрани героите Батман и Супермен и споделя играта си с кукла здравна сестра.

Реверанс към всички, които са на първа линия в битката с пандемията и всеки ден оказват помощ на тези, които се борят с вируса.

Картината беше подарена предходната година от създателя на една от огромните лечебни заведения в страната. Тя беше доставена още веднъж анонимно с записка:

„ Благодаря за всичко, което вършиме! Надявам се, че картината ще озари това място, въпреки и да е единствено в черно и бяло! ”

След продажбата Банкси е декларирал, че ще я размени с репродукция, още веднъж нарисувана от него.

Търгът по продажбата е проведен от известната аукционна къща „ Кристис ”, откъдето разясняват жеста на създателя да подари парите за щедрост като „ исторически миг ” и „ извънреден жест ” . Получените пари от продажбата на картината ще отидат за Националната здравна работа на.

Досега връх за най-скъпо продадена картина на анонимния създател държеше, на която депутатите в Камарата на общините на английския парламент са изобразени като шимпанзета. През 2019 година картината беше продадена за 10 млн. евро.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР