„Картината е много мрачна, след година и половина има осъдени

...
„Картината е много мрачна, след година и половина има осъдени
Коментари Харесай

Все повече осъдени туроператори

„ Картината е доста мрачна, след година и половина има наказани компании, тъй като не са съумели да върнат пари на клиенти, поради неосъществени пътувания предходната година “, сподели в „ Преди всички “ Павлина Илиева от съдружие “Бъдеще за туризма “ за това, че има от ден на ден случаи на наказани туроператори.

„ В момента чакаме до 13 септември 16,5 млн. лева от Министерство на туризма да бъдат разплатени към туроператорите, с цел да се разплатят те към техните клиенти.

Срокът се удължи, трябваше по-рано да стане. Като Министерство на туризма промени процедурата и то не в полза на сектора и промени и изискванията на самата стратегия.

Според нея туроператорите трябваше да аплайват със суми, които са до 15 на 100 или до размера на сумите, които дължат към клиентите. Министерство на туризма добави или до размера на сумите в доставчиците, които не са възобновени. От тук насетне сумите са понижени в много по-голям мащаб. Нали разбирате, че влизайки едни пари в оборот, това не е единствено директният снабдител на клиента.

Не разбрахме за какво се направи тази смяна в края, само че това ще задълбочи казуса ", уточни още Илиева.

Според нея за тези средства са кандидатствали 120 оператора и искахме 23 млн. лева, а не 16, 5 млн. лева Така че средствата няма да стигнат, счита Илиева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР