Картина на световноизвестния художник Джаксън Полък е открита в България

...
Картина на световноизвестния художник Джаксън Полък е открита в България
Коментари Харесай

ГДБОП: Картина за 50 милиона евро на Джаксън Полък беше открита в София

Картина на световноизвестния художник Джаксън Полък е открита в България при интервенция на ГДБОП и гръцките служби за битка с проведената престъпност под координацията на „ Европол ".

Твърденията са, че коства 50 милиона евро. Ако е достоверна, обаче може и сумата да е още по-голяма, сподели в BTV „ Тази заран " арт консултантът Десислава Зафирова. Тя изясни, че никоя изложба в света не може да удостовери това с изключение на фондацията „ Джаксън Полък ". Към тях би трябвало да се подаде поръчка и да се направи експертиза, която ще е и безвъзмездна.

Този художник се търгува на цени сред 50 до 100-150 милиона даже. Има продадена такава картина и сега е владеене на Австралийската национална изложба. Неговите картини са владеене по-скоро на огромни музеи, в които се разполагат зали особено за изкуство, добави Зафирова.

Картината, открита у нас, се допуска, че е същата, въртяла се на пазара у нас.

Предполагам, че става въпрос за същата картина, която неотдавна се въртеше измежду колекционери в България. Експертиза за достоверност може да бъде дадена единствено и само от фондацията на художника, добави Зафирова.

Една открадната картина може да се разпознава в специфичен указател.

Интерпол го следи и доста елементарно може да бъде тествана тази картина дали е открадната и да се откри безусловно за часов, в случай че тя е открита, както се твърди в края на февруари. До този миг тя към този момент би трябвало да бъде разпозната, добави специалистът.

БТВ, „ Тази заран "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР