Картина на стойност около $1 милион бе съсипана, след като

...
Картина на стойност около $1 милион бе съсипана, след като
Коментари Харесай

Охранител съсипа картина за $1 млн., нарисувал очи на безлики фигури

Картина на стойност към $1 милион бе унищожена, откакто охранител е нарисувал очи на безлики фигури в картина в първия си ден на работа в изложба.

Охранителят е надраскал два чифта очи с химикал върху картината на художничката Анна Лепорская „ Три фигури “ (1932–1934), която е била показана в галерия на нереално изкуство в център " Елцин " в град Екатеринбург, Западна Русия.

Двама гости, които са се наслаждавали на друга художествена галерия в центъра виждат " спомагателните елементи " на две от трите фигури на картината от 30-те години на предишния век, предава Art Newspaper.

Предполага се, че неназованият охранител е 60-годишен. Той е работил за частна охранителна компания, се споделя в изказване на център " Елцин ". Охранителят твърди, че му е станало скучно още в първия си ден. Той незабавно е бил уволнен.



Картината, която е била заета от Държавната Третяковска изложба в Москва, по-късно е изпратена назад на идващия ден и е тествана от реставратор.

В момента картината се реставрира. Експертът по реституция в Държавната Третяковска изложба сподели, че вредите могат да бъдат отстранени без дълготрайни вреди на творбата на изкуството.

Полицията е почнала следствие за вандализъм и е обявено, че компанията, в която е работил охранителят, заплаща за възобновяване и вредите, които се правят оценка на $3345 $.

Не е ясно какъв брой коства картината, само че тя е застрахована за $1 милион.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР