Картели, които владеят технологиите, използват социалните медии и видеоигрите, за

...
Картели, които владеят технологиите, използват социалните медии и видеоигрите, за
Коментари Харесай

Картели използват TikTok и GTA, за да привличат тийнейджъри за трафик на хора и забранени вещества

Картели, които владеят технологиите, употребяват обществените медии и видеоигрите, с цел да набират американски младежи за контрабанда на опиати и хора през границата. 

Властите в Кочиз, Аризона, оповестяват, че деца на 12-годишна възраст са подготвяни да правят мръсната работа на проведените незаконни групи.

Според шерифската работа картелите наемат деца, с цел да придвижват мигранти или пакети с опиати през границата.

Само там полицията към този момент е арестувала 21 младежи тази година. Много от тях на възраст от 15 до 17 години и са се оплели в активността на картела, обвързвана с границата.

Почти всички са жители на Съединени американски щати, за които се твърди, че са карали колите на родителите си и са получавали възнаграждение до 2500 $ за всеки мигрант.

Тийнейджърите са примамвани с заричане за „ бързи пари “.

Обявите са оповестени в обществените мрежи и видеоигрите от бандитите. Често това става под прикритието на бърза работа за снабдяване на колета, като постоянно се прикрива главната им незаконна активност.

По-голямата част от родителите или настойниците, когато им се обадим, нямат визия, че детето им е в окръг Кочиз и прави интернационално закононарушение.

Местната полиция

Младежите са били набирани посредством платформи на обществените медии като Snapchat, WhatsApp, Фейсбук Marketplace, TikTok и посредством видеоигри като Grand Theft Auto, оповестяват управляващите.

Полицаите поддържат „ Закона за битка с картелите в обществените медии “, който беше импортиран в Конгреса още веднъж по-рано тази година.

Министерството на вътрешните работи на Съединени американски щати ще проучва потреблението на обществените медии от страна на картелите и ще сътвори процедура, посредством която софтуерните компании непринудено да рапортуват за напъните за набиране на картели.

Това не е първият отчет за деца, които са вербувани в незаконна организация благодарение на ексцентрични средства.

В края на предишния месец служители на реда от Джорджия, оповестиха, че деца на възраст от 5 до 11 години са вербувани от гангстери в опит да „ победят правната система “.

Бандите организират „ фасадни “ мероприятия за привличане на младежи, които включват потреблението на камиони за сладолед и надуваеми крепости, оповестява Бюрото за следствие на окръг Мариета в упоменатия щат.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР