Картата на епидемичната обстановка по региони в България свети изцяло

...
Картата на епидемичната обстановка по региони в България свети изцяло
Коментари Харесай

Добра новина: Пловдив светва в зелено на ковид картата, до дни минаваме в Етап 1

Картата на епидемиологичната конюнктура по райони в България свети напълно в жълто, видя Plovdiv24.bg . Според прогнозната обаче карта до 5 дни район 4, който включва Пловдив, Кърджали, Хасково и Пазарджик, ще мине на стадий 1 и ще стане напълно зелен.

 - При 50% заети кревати за интензивно лекуване (I етап) ще се ускори контролът за носенето на маски, обезпечаването на физическа отдалеченост, дезинфекцията, условието за зелен документ за учителите и тестването на учениците без зелен документ един път седмично. Запазват се заниманията по ползи и груповите действия, само че без да се смесват възпитаници от разнообразни паралелки. Спират се проведени действия с възпитаници като визити на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и други

Олимпиадите и надпреварите ще са присъствени при обезпечена отдалеченост, съществуване на зелен документ или тестване на място на участниците. Индивидуалните часове, съвещания, изпитвания за настояща оценка, изпити и други може да бъдат присъствени в учебното заведение или ЦСОП и без проучване за COVID-19 на учениците, в случай че се организират отвън времето на постоянните занятия.

Припомняме, че от 5 март влиза втората стъпка - напълно отпадане на зеления документ в обекти, всеки ще може да ги посещава. Изискването остава за персонала. Провеждането на присъствени езикови и обучителни занимания стават при условие за физическа отдалеченост и постоянно проветряване без каквито и друго да е ограничавания. Допуска се разбъркване и на паралелки.  Провеждането на граничния здравен надзор също ще се трансформира - всеки ще може да влиза в страната, със зелен документ, какъвто и да е той, безпрепятствано.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР