Кърт Вонегът е роден в Индианаполис на 11 ноември 1922

...
Кърт Вонегът е роден в Индианаполис на 11 ноември 1922
Коментари Харесай

Любовта е там, където я срещнеш. Глупаво е да я търсиш.

Кърт Вонегът е роден в Индианаполис на 11 ноември 1922 година. Студент е в Корнелския университет в Итака, щата Ню Йорк в интервала 1941 –1943 година, където е колумнист в студентския вестник.

Занимава се с публицистика, преди да влезе в редиците на американската войска, взела присъединяване във Втората международна война.

Писателят е жив очевидец на бомбардировката над немския град Дрезден през 1945 (взела над 60 000 човешки жертви), където е военнопленник. Това става мотив и за написването на един от неговите бестселъри Кланица 5. След войната Вонегът приключва Чикагския университет, компетентност антропология, и стартира работа като полицейски кореспондент.

Впоследствие напуща Чикаго и се заселва в град Скънектади, щат Ню Йорк, работейки за Дженеръл Електрик.

Кърт Вонегът е фамозен с истинския си креативен жанр и чести нецензурни заигравания с думи, подтекст и рисунки в книгите си. Езикът му е занимателен и неклиширан, спечелвайки си определението „ вонегътизъм “.
 Кутията за цикъл - новата най-хубава другарка на дамите! Edna предлага Кутията за цикъл - новата най-хубава другарка на дамите!
В творбите си Вонегът интегрира научно-фантастични детайли, като пътешестване във времето, а доста от героите му се появяват епизодично или трайно в разнообразни негови произведения.

През март 2007 година Вонегът претърпява битова акцидент в дома си в Манхатън и получава черепно-мозъчна контузия. 84-годишният публицист не съумява да се възвърне и умира на 11 април 2007 година в Ню Йорк.

Днес ви предлагаме да си припомните някои от най-емблематичните му мисли.

Към галерията
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР