Каролина Плишкова трябваше да изживее ново разочарование. Някогашната номер едно

...
Каролина Плишкова трябваше да изживее ново разочарование. Някогашната номер едно
Коментари Харесай

Уимбълдън: Бивша номер и финалистка в турнира беше повалена от тенисистка извън топ 200

Каролина Плишкова трябваше да изживее ново отчаяние. Някогашната номер едно завоюва единствено пет гейма в откриващия си дуел на Уимбълдън, откакто отстъпи на сръбската квалификантка Наталия Стеванович 2:6 3:6. Бившата финалистка в шампионата постоянно е била измежду фаворитките на тревните шампионати, имайки поради нейния застрашителен начален удар и мощни плоски удари, само че актуалният сезон продължава да е един истински призрачен сън за Плишкова, която записа своята шеста загуба в последните си седем мача и напуща второ следващо " мейджър " съревнование още на старта.

Така чехкинята сигурно ще би трябвало да се сбогува с мястото си в първите 20 на света, до момента в който страстите за Стеванович бяха на безусловно противоположния полюс, откакто тя се поздрави с дебютната си победа в Големия шлем и привидно има отлични шансове да продължи още по-напред в шампионата, тъй като в идващия кръг ще премери сили с " щастливата губеща " Тамара Корпач.

Двубоят стартира безусловно равностойно, като двете тенисистки без особени проблеми печелеха личните си подавания, тъй че беше много изненадващо, когато международната номер 225 осъществя брейк на нула за задатък от 4:2 гейма, а след това отмъкна още един път подаването на именитата си съперничка и затвори с лекост откриващия сет в своя изгода.

Серията на квалификантката продължи с цялостна мощ, достигайки общо седем следващи гейма и изглеждаше, че ще станем очевидци на безусловно еднакъв резултата във втората част, единствено че 18-ата сложена показва темперамент и отрази три следващи мачбола, с цел да дведе пасива си до 3:5. 28-годишната Стеванович обаче продължаваше да наподобява изцяло невъзмутима и организира следващия си ослепителен сервис гейм, който я изведе до несъмнено нейната най-значима победа в кариерата.

Massive win for Natalija Stevanovic who upsets Wimbledon finalist Karolina Pliskova to make the second round.
— Jimmie48 Photography (@JJlovesTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР