Каролина Плишкова се класира за финала на Уимбълдън. Поставената под

...
Каролина Плишкова се класира за финала на Уимбълдън. Поставената под
Коментари Харесай

Плишкова обърна Сабаленка на "Уимбълдън"

Каролина Плишкова се класира за финала на " Уимбълдън ". Поставената под номер осем чехкиня се наложи мъчно след поврат с 5:7, 6:4, 6:4 против Арина Сабаленка за близо два часа. 

Представителката на Беларус, която е втора в схемата на " Уимбълдън ", поведе в резултата след съдбоносен пробив в 12-ия гейм на първата част на мача. Чешката тенисистка изравни след 6:4 във втория сет, печелейки подаването на Сабаленка в петия гейм. Плишкова, която ще играе на втори край от шампионатите от " Големия шлем ", оформи обрата в срещата след 32 печеливши удара и 14 аса. 

" Загубих първия сет и бях малко разочарована. Тя сервираше добре, само че съм щастлива от това, че открих едва място в играта й и стигнах до успеха. Имаше печеливши удари от всяка позиция. Беше значимо да запазя централизация в този равносилен мач. Екипът ми е позитивно надъхан и това в действителност ми оказа помощ ", съобщи Плишкова след края на дуела. Чехкинята доближи до дуела за купата на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2016 година. На финала в Лондон Плишкова ще се изправи против австралийката Ашли Барти, която е номер 1 в международната класация.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР