Кармело Мацота от детството си събира. военни играчки, а на

...
Кармело Мацота от детството си събира. военни играчки, а на
Коментари Харесай

Британец почина внезапно и след това всички бяха удивени от богатството, което се оказа скрито в гаража му

Кармело Мацота от детството си събира. военни играчки, а на 55-годишна възраст сбирката му наброява.d 250 хиляди екземпляра, които в този момент ще бъдат продадени на търг, оповестява " Метро "

Британският колекционер Кармело Мацота умира от левкемия на 56-годишна възраст и след гибелта му роднините вземат решение, че неговите играчки би трябвало да бъдат видени от всички.

Мацота от детска възраст се интересувал от военната тема и стартира да събира бойци и техника. В сбирката му има както играчки от пластмаса, по този начин и от метал и олово.



Също по този начин, в гаража на умрелия колекционер участват самолети, коли и оръжия във версията като играчки.



Когато аукционерните къщи разбрали за това благосъстояние на умрелия мъж, те взеха решение да погледнат сбирката и били изцяло изумени.



Веднага било взето решение за излагане на играчките на търг в Уилтшир. За да бъде направено това, даже трябвало да бъде разширена залата.


Колекцията ще бъде продадена на партиди - почти по 200-300 екземпляра. Цената на една такава партида може да стартира от 10 хиляди английски лири.



Специалист по играчките на аукциона Wessex Auction Rooms декларира, че сбирката на Кармело Мацота е най-голямата в света, която в миналото е била показана на търг.



" Семейството на господин Мацота съжалява, че би трябвало да се раздели с сбирката, само че тя е неповторима. " Очакваме да притеглим хора от целия свят на аукциона ", споделя експертът.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР