Карловското село Кърнаре е блокирано от полиция, жандармерия и служители

...
Карловското село Кърнаре е блокирано от полиция, жандармерия и служители
Коментари Харесай

Кърнаре блокирано е полицията, пиле не може да префръкне

Карловското село Кърнаре е блокирано от полиция, жандармерия и чиновници на специфичните полицейски сили. За следващ път локалните излизат на митинг против ромските безчинства.



Те упорстват в близкото село Розино да бъде открит полицейски сектор, защото в близките села има много роми. Пред БЛИЦ кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов заяви, че в околните дни предстоят две срещи със зам.-министъра и министъра на вътрешните работи. На тях ще се разиска опцията да бъде открит подобен полицейски сектор.



Междувременно ръководителят на инициативния комитет Атанас Николов заяви пред БЛИЦ, че от Министерски съвет са получили отговор на писмото, с което са ги сезирали за нередностите, само че не се дава никаква конкретика, с изключение на, че за казуса са известени съответните органи.

Протестът е по-малоброен, в сравнение с предходната неделя. Излезнали са доста младежи. Освен кмета на община Карлово, тук е и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков, както и шефът на специфичните сили Виктор Празов.



Очаква се протестиращите още веднъж да стигнат с шествие до ромската махала, само че бусовете на специфичните сили и на жандармерията са на изхода на селото и ще препречат пътя на недоволните. Този път ромите не са се изнесли в други села, както предишния път.

БЛИЦ напомня, че недоволството в Кърнаре избухна преди няколко седмици, когато трима пияни роми нахлуха в заведение в центъра на селото, което е било затворено за частно празненство. След като не са били обслужени, те са се върнали с ножове и брадви и са разрушили кафенето. В момента тримата се намират в ареста за непрекъснато.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
СНИМКИ: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР