Карлово. Всички проверки, включително и заключителната, на проекта за Пречиствателната

...
Карлово. Всички проверки, включително и заключителната, на проекта за Пречиствателната
Коментари Харесай

Всички проверки на проекта за Пречиствателната станция на град Карлово са приключили успешно

Карлово. Всички инспекции, в това число и заключителната, на плана за Пречиствателната станция на град Карлово са завършили сполучливо. Това сподели кметът доктор Емил Кабаиванов на конференция, извършена през днешния ден в Заседателната зала на Община Карлово, оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . На нея участваха още заместник-кметът Антон Минев и експерти от общинска администрация.
В интервала 09 – 10.08.2018 година е осъществена инспекция на място по план „ Доизграждане и рационализация на Градски пречиствателни станции за отпадъчни води и канализационна мрежа в град Карлово “, финансиран и изпълнен по Оперативна стратегия „ Околна среда 2007 – 2013 година “ Установено е, че всички индикатори са в норма и не са налични надвишения на емисионните ограничавания. По отношение съхранението на плановата документи, е дадена отлична оценка, като са спазени всички условия на Управляващия орган на Оперативната стратегия. През 2010 година е кандидатствано от предходното ръководство на община Карлово пред Оперативна стратегия „ Околна среда 2007 – 2013 година “ за доизграждане на към този момент започнатата пречиствателна станция, както и построяването на канализационна и водопроводни мрежи по 10 улици в гр. Карлово с обща дължина 2,49 км. Още със самото пускане, планът e бил избран от Управляващия орган на Оперативната стратегия като рисков, само че с огромни старания и упорита работа от наша страна, планът приключи като един от най-успешните, сподели кметът доктор Емил Кабаиванов. В интервала от 16.05.2018 година до 18.05.2018 година в това число е осъществена инспекция по документи и на място за изискванията и периодите в Комплексно позволение №347-Н0/2008г., издадено на община Карлово за площадка “Регионално хранилище за неопасни боклуци за Общините Карлово и Хисаря ” от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда Пловдив и Басейнова дирекция Източнобеломорски регион – Пловдив. Констатациите от инспекцията са, че операторът община Карлово извършва поставените условия и заложените периоди.
Д-р Кабаиванов разясни, че всички инспекции, в това число и заключителната, на плана за Пречиствателната станция на град Карлово са завършили сполучливо, без никакви корекции. Той акцентира още, че нито Пречиствателната станция, нито Регионалното хранилище за битови боклуци съставляват някакъв риск за региона.
На въпрос, заложен от публицистите и обвързван с осъщественото на трето кръгово кръстовище в град Карлово, кметът отговори, че парцелите са отчуждени и общината си е свършила работата на 100 %, а сега всичко зависи от Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Той добави още, че и мостовете на пътя Карлово-Баня предстоят да се ремонтират, на този стадий АПИ избира реализатор на публичната поръчка.
Заместник-кметът на Община Карлово Антон Минев показа готовността на общинската просветителна мрежа за новата образователна година. Няма смяна в нея, резервират се същия брой учебни заведения и детски градини на територията на община Карлово. Броят на децата, които ще бъдат първокласници през образователната 2018/2019 година е 465 деца, а общият брой на всички възпитаници е 4 947 деца. Детските градини тази година ще бъдат посещавани от 1 454 деца. Заместник-кметът разясни, че тези статистически данни са трайна наклонност за опазване на броя възпитаници и деца на територията на община Карлово, а това от своя страна се дължи на ниската безработица в региона и ниската наклонност за миграция. Всички детски градини в Карлово, в това число и тази в кв. Сушица, стартират новата образователна градина с напълно възобновяване на всички уреди на детските площадки, а детската градина в с. Розино е с издигнат нов корпус. В тази връзка заместник-кметът насочи своя зов към всички жители да не влизат в дворните места на детските градини и учебните заведения и да не употребяват оборудванията в тях, тъй като те са построени за децата, които посещават избраните заведения.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР