Карлос Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести, която

...
Карлос Насар спечели Световната купа по вдигане на тежести, която
Коментари Харесай

Феноменален Карлос Насар спечели СК, но остана на крачка от велик рекорд

Карлос Насар завоюва Световната купа по повдигане на тежести, която тази година се организира в Тайланд. В категория до 89 кг при мъжете българинът изравни международния връх в дуела на китаеца Ли Дайин от 396 кг, което му обезпечи и златото.

19-годишният Насар направи и международен връх в изхвърлянето от 181 кг, само че той се задържа единствено една минута, защото незабавно след него колумбиецът Джейсон Лопес подвигна 182 кг. Старият международен връх в придвижването на Ли Дайин бе 180 кг от шампионата на Азия предходната година. 

В изтласкването обаче Насар бе без конкуренция. Той подвигна 215 кг още от първия си опит, а по-късно опита и два опита за международен връх в придвижването на 224 кг. При втория от тях българинът бе напълно покрай триумф, само че не съумя да задържи щангата над главата. Ако беше съумял, Насар щеше да запише и международен връх в дуела от 405 кг.

За съпоставяне нито един от съперниците на Насар в изтласкването не съумя да реализира повече от 210 кг. Лопес, Дайин и Антонино Пицолато се оправиха тъкмо с нея.

След Насар втори в дуела приключи Джейсон Лопес с 392 кг. Ли Дайин остана трети с 383 кг (173 в изхвърлянето и 210 в изтласкването). Италианецът Пицолато остана четвърти с дуел от 380 кг (170 кг + 210 кг).

За Насар това е първа Световна купа при мъжете.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР