Карлос Алкарас се доказа като лидер на следващото поколение и

...
Карлос Алкарас се доказа като лидер на следващото поколение и
Коментари Харесай

Алкарас: Мечтая да бъди финалист в Шлема от дете; сега просто ще се насладя на момента

Карлос Алкарас се потвърди като водач на идващото потомство и надали някой би оспорил изказванието, че точно той е най-талантливият състезател измежду младата генерация от тенисисти. Тийнейджърът обаче показва, че с изключение на всичко друго има и шампионски темперамент, надделявайки в три поредни 5-сетови мача на US Open. По този метод Алкарас се класира за финалния дуел на шампионата, където ще срещне Каспър Рууд, а ето какво показа самият испанец незабавно след трагичния си триумф над Франсис Тиафо в полуфиналната фаза:

За дуела с Тиафо, страстите след него и физическото му положение:

- Беше необикновен мач за мен. Представих се чудесно против Франсис, който през тези две седмици демонстрира най-хубавия си тенис. Чувството да спечелиш сходна борба и да бъдеш на край от Големия шлем е необикновено. Физически съм доста добре, въпреки че тъкмо в този момент изпитвам известно количество отмалялост. Изключително съм благополучен, тъй като бленувам за този миг от дете. Винаги съм вярвал, че хубавичко работа се отплаща в един миг и това време настъпи.

За възприятието да се изправи против Рууд в директен дуел за първото място:

- Първата позиция в ранглистата е близо, само че в същото време и толкоз надалеч от мен. Сега просто ще се насладя на опцията да се боря за дебютната си купа от Големия шлем и ще мисля чак по-късно за класирането.

За атмосферата и чувството да играе пред сходна аудитория:

- Беше необикновено. Насладих се на преживяването, въпреки че 70 % от феновете подкрепяха Франсис, само че аз чувах единствено останалите 30 %. На " Артър Аш " постоянно се основава неповторима атмосфера и за мен е наслаждение да изиграя толкоз доста мачове на този корт в хода на шампионата.

За физическата му промяна през последната година:

- В момента съм доста по-подготвен. Миналият сезон имах единствено един петсетов мач преди началото на US Open и силите ме напуснаха по време на тогавашния ми четвъртфинал тук, което ме принуди да се откажа. Сега към този момент имам доста повече дълги мачове зад тила си и надалеч повече вложени часове във фитнеса, тъй че съм изцяло убеден в тялото си.

За благите му след пропуснатия мачбол и изгубен четвърти сет:

- Мислех си по какъв начин би трябвало наложително да приключа мача в четири сета. Беше в действителност тежък миг за мен. Можех да осъществявам мачбола с обикновен форхенд, а не да върша къса топка. Същевременно знаех, че би трябвало да остана спокоен, тъй като петият сет е изцяло нов мач и мога да го печеля, в случай че продължа да играя на същото равнище.

За връзките си с Каспър Рууд:

- Играл съм два пъти с него и го познавам добре. Споделяли сме доста моменти по време на шампионатите и сме си говорили постоянно във времето. Той е доста добър човек и още по-добър състезател. В момента демонстрира страховит тенис и би трябвало да бъда на най-високото си ниво, с цел да го победя.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР