Карлос Алкарас през миналата седмица откри кампанията си на кортовете

...
Карлос Алкарас през миналата седмица откри кампанията си на кортовете
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Алкарас се разправи с местен представител в Синсинати

Карлос Алкарас през предходната седмица откри акцията си на кортовете в Северна Америка, където след по-малко от месец има да пази четвъртфинал на US Open. Испанецът отстъпи още в първия си дуел на Мастърса в Монреал против Том Пол, само че не това бе най-големият проблем за младежа, който самичък призна след срещата, че това е първият път в кариерата му, когато не съумява да се оправи с напрежението на корта.

Шампионът от Маями и Мадрид през днешния трябваше да даде старт на акцията си в Синсинати, където жребият го изправи против домакинския представител Макензи Макдоналд. Карлитос образно с представянето си против 72-ия в света сподели, че е загърбил случилото се по време на Канадския Мастърс и за единствено 66 минути игра стигна до успеха след 6:3 6:2, като си обезпечи конфликт на осминафиналите с някогашния първенец в надпреварата Марин Чилич.

Световният номер 4 показва класата си още в началните минути на дуела, когато записа поредност от уинъри и остави в беззащитност противника си, повеждайки го с пробив задатък. Последва нескончаем интервал с доминация от подавачите, но Алкарас пръв откри път напред и в заключителните мигове от сета сподели цялостния искра на арсенала си с тенис оръжия, като притисна американеца на ретур и чрез втори брейк излезе напред в общия резултат.

Във втората част равенството в съотношението сред двамата се резервира до четвъртия гейм, откакто Макдоналд отрази брейкбол, само че признаците за това, което следва, бяха налице. Карлитос нямаше никакво желание да се задържа дълго на корта и смени на идната предавка, а това се оказа прекомерно висока топка за международния номер 54, който загуби всяко от последвалите си подавания и младежът от Мурсия несмущаван постави точка на разногласието.

Put it on the board
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР