Карлос Алкарас очевидно вече има своето място в съзнанието на

...
Карлос Алкарас очевидно вече има своето място в съзнанието на
Коментари Харесай

Циципас: Не съм виждал никой да удря топката като Алкарас; чувствам се безпомощен срещу него

Карлос Алкарас явно към този момент има своето място в съзнанието на Стефанос Циципас и му е нанесъл тежък психлогически удар през вчерашния ден, когато го надигра в поредни сетове на 1/4-финалите на Ролан Гарос. Карлитос към този момент е в серия от 6 победи в също толкоз срещи с гърка, който е изгубил последните 8 сета в тяхното съревнование и самичък призна, че продължава да се усеща безусловно беззащитен в конфликтите си с първенеца от Уимбълдън:

" Смятам, че владея едни от най-качественит удари в професионалния тенис, само че когато се изправям против Карлос, безусловно всякога получавам отсреща равнище на ударите, което не съм виждал от нито един различен собствен противник в Тура. Признавам си, че този факт несъмнено ме изнервя и непрекъснато би трябвало да излизам от проблематични обстановки, тъй като Карлос удря топката с извънредно мощен топспин и я насочва със страхотна дълбочина, а аз просто нямам отговор за този метод на игра.

Истината е, че той ме превъзхожда във връзка с физическата мощ, само че употребява това по доста градивен метод, изграждайки последователно точката. Много рядко съм се чувствал толкоз беззащитен на корта. Много дребен брой играчи са ме карали да изпитвам сходно чувство. Бих могъл да ги изброя на пръстите на едната си ръка и евентуално бих добавил единствено още един или двама към листата.

Чувствам по какъв начин нямам какво повече да предложа на корта. Просто усъвършенствам играта си и се пробвам да се задържа оптимално дълго в мача, само че нямам надзор над събитията в нито един миг. Изглежда, че няма никакво значение какво върша. Той е извънредно бърз и доближава до топки, които са невъзможни за огромна част от другите тенисисти. По-силните удари не са алтернатива против него. Винаги знаеш, че ще би трябвало да отиграеш още една топка допълнително, когато Карлос е от другата страна на мрежата. Това те слага под в допълнение напрежение и през днешния ден пропуснах няколко смача и лесни удари, които отигравах до момента постоянно в хода на шампионата " - показа своето обезсърчение Циципас по време на последната си конференция.

Tsitsipas says he never felt on court like how he feels when he has to face Alcaraz.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР