Основната задача на служебното правителство е провеждане на честни и

...
Основната задача на служебното правителство е провеждане на честни и
Коментари Харесай

Главчев: ЕК отчете, че не изпълняваме критерия за ценова стабилност, ще искаме нов доклад

Основната задача на служебното държавно управление е осъществяване на почтени и транспарантни избори. Въпреки спекулациите преди и по време на изборите, мисля, че се справихме с тази задача.

Това съобщи при започване на днешното съвещание на Министерския съвет министър председателят Димитър Главчев.

" Друга предизборна дъвка бе процентът на нарастване на пенсиите. Всички на 1 юли ще установите, че те са увеличени с 11%. В резултат на него приходите на близо 2 млн. пенсионери ще набъбнат. Средната пенсия ще стане 971 лева, което е със 110 лева повече от тази пенсия през предходната година, а 200 000 пенсионери ще преминат линията на беднотия ", увери той.

" Сред целите, които обещахме да съблюдаваме, е и влизането в еврозоната. Преди минути са излезли конвергентните отчети на Европейска комисия и ЕЦБ, които засягат страните отвън еврозоната и готовността им за присъединение към нея. За нас е открито, че всички критерии са спазени, с изключение на този за ценовата непоклатимост. Този аршин чакаме да бъде изпълнен до края на годината. При осъществяването на всички критерии ще желаеме изключителни конвергентни отчети и ще покажем готовността си за присъединение към еврозоната ", сподели още министър-председателят.

Главчев добави, че през днешния ден в дневния ред на Министерски съвет е планувано да бъде прегледан Законът за въвеждане на еврото: " Това е практическа стъпка, която ще осигурим с план на Министерски съвет, само че това ще стане след приемане на закона от Народно събрание. Надявам се народните представители да одобряват закона допустимо най-скоро, с цел да се обезпечи предвидимост за българските жители, за бизнеса и за администрацията. "

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР