Карлос Алкарас изигра пореден изумителен двубой в Маями и отстрани

...
Карлос Алкарас изигра пореден изумителен двубой в Маями и отстрани
Коментари Харесай

Алкарас: Сбъднах детска мечта; ще подходя към финала сякаш е мач от 1-ви кръг

Карлос Алкарас изигра следващ удивителен дуел в Маями и в профил миналогодишния първенец Хуберт Хуркач. Тийнейджърът се поздрави с втори триумф над състезател от топ 10 в хода на седмицата, откакто по-рано се оправи със съпротивата на Стефанос Циципас. Така Алкарас се трансформира в най-младия състезател достигал до край от сериите " Мастърс ", откогато Надал реализира това на конкуренцията в Монте Карло през 2005-а година.

18-годишният състезател ще излезе тази неделя в решителна борба за трофея против Каспър Рууд, а възможна победа би го доближила извънредно доста до задачата му за сезона, а точно влизане в челната десетка. Самият испанец признава какъв брой необикновено е протичащото се през последните дни, само че в същото време остава крепко стъпил на земята и демонстрира подготвеност да направи последната крачка към купата:

" Изпитвам доста мощни страсти сега. Това са нещата, за които мечтаеш в детските си години и съм необикновено благополучен да доближи дотук. Много ми харесва да играя в Маями, тъй като публиката е страхотна и се усещам като вкъщи. Същевременно не желая да се главозамайвам, тъй че ще подходя към идващия мач по същия метод и няма да мисля за неговата значимост. Ще изляза на корта с мисълта, че това е първата ми среща в шампионата и считам да се насладя на момента.

Днес дуелът беше доста тежък. Нямах никакъв отговор на неговия сервис и знаех, че ще бъде дълга борба и евентуално ще се реши в тайбреци. Още първоначално видях, че нямам особени шансове на посрещане и се изтеглих доста по-назад, което даде прочут резултат в решителните моменти и реализирах една в действителност страхотна победа " - разяснява международният номер 16.

Източник: ATP

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР