Карлос Алкарас и Матео Беретини ни дариха с най-драматичния и

...
Карлос Алкарас и Матео Беретини ни дариха с най-драматичния и
Коментари Харесай

Фантастичен Беретини сломи съпротивата на Алкарас в четиричасов тенис спектакъл!

Карлос Алкарас и Матео Беретини ни подариха с най-драматичния и първокласен дуел на тазгодишния Аустрелиън Оупън, в който атакуващият тенис царуваше и станахме очевидци на доста високо движение на игра през цялото време до последното разиграване. В последна сметка по-опитният играч за следващ път сподели, че има шампионски нрав и реализира зрелищен триумф, с цел да откри нясто в осминафиналите на конкуренцията - 6:2 7:6(3) 4:6 2:6 7:6(5).

Това е второ класиране за Беретини на тази фаза в Мелбърн, откакто го стори и през миналия сезон, а в този момент ще би трябвало да преодолее съпротивата на Гаел Монфис, в случай че желае да надгради над това си достижение.

Срещата стартира с два следващи доста сложни сервис гейма за Матео и младокът непроменяемо имаше преимущество, когато се стигне до продължителна замяна, а ретурите му работеха безотказно. Беретини обаче съумяваше да извлече най-хубавото от своя начален удар, което му разреши да се задържи в резултата, до момента в който Алкарас позволи непредвиден спад в дейностите си и италианецът затвори откриващия сет в своя изгода, реализирайки серия от четири следващи гейма.

Подемът на международния номер 7 продължи с цялостни сили във втората част, където той на бърза ръка се откъсна с пробив напред. По-високоранкираният състезател действаше по безсърдечен метод с форхенда си и стоварваше голямо количество завършващи удари в полето на младежа. Все отново 31-ият подложен не се отхвърли, като дочака Беретини да пропусне няколко първи сервиса и реализира рибрейк, който му разреши да доближи до тайбрек.

Там обаче експанзията на римлянина взе връх и можехме да се насладим на неговото предпочитание да нападна от всяка една точка на корта. Мощта на италианеца накара Алкарас да премине в напълно отбранителна позиция, а Беретини преливаше от самочувствие и доста скоро разполагаше с задатък от 2:0 сета.

Наглед всичко изглеждаше завършило в този миг, но 18-годишният играч не беше споделил последната си дума, въпреки че нямаше никакви шансове на посрещане в дълги интервали от конфликта. Ибериецът извърши няколко ретура с оптималната мощ при 4:4 в третата част и този опасен ход се отплати изцяло, тъй като му донесе съдбоносен брейк и срещата на процедура се рестартира.

Игровата конфигурация на двамата се промени напълно, защото към този момент Алкарас поемаше по-често самодейността и международният номер 6 заигра извънредно обратно от главната линия. Младокът вземаше топката по възходяща линия при всяка една опция и станахме очевидци на потворение от развоя на първия сет, единствено че този път испанецът блесна с поредност от четири следващи извоювани гейма и всичко щеше да се реши в петия сет.

Там първите точки за пробив се откриха пред младежа, само че Беретини сподели темперамент и излезе напред в резултата. Последва тежък сервис гейм от страна на испанеца, единствено че и той се измъкна наред от него и имахме тъждество при 2:2. Трудните мигове за сервиращите продължиха с цялостна мощ, но непроменяемо те довеждаха нещата до сполучлива за тях развръзка, до момента в който не пристигна ред на младока да сервира за оставане в мача.

Тогава шестият в света се засилва и скоро имаше мачбол на сметката си, който пропиля с форхенд ретур забит в мрежата и развръзката остана за супер тайбрека до 10 точки.

Там двамата си размениха по един бърз мини пробив, а сблсъкът към този момент влезе в петия си час. Играчите задържаха началните си удари до 5:4 в интерес на Беретини, когато римлянинът пласира тежък форхенд по диагонала и към този момент докосваше успеха. Акларас ведна отреагира с безупречно изпълнена къса, която обаче беше последвана от непредизвикана неточност и финалистът от Уимбълдън имаше преднина от 7:5. Оттам насетне по-опитният състезател държеше крепко самодейността и справедливо победи в тази същинска тенис епика!

WHAT A MATCH!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР