Карлос Алкарас безспорно е най-голямата сензация през настоящия сезон. 19-годишният

...
Карлос Алкарас безспорно е най-голямата сензация през настоящия сезон. 19-годишният
Коментари Харесай

В битката на следващото поколение: Алкарас омаломощи Баез и продължи напред в Ню Йорк

Карлос Алкарас несъмнено е най-голямата сензация през сегашния сезон. 19-годишният испанец единствено за няколко месеца се трансформира от евентуална звезда в един от най-хубавите играчи в света и завоюва две Мастърс трофеи на разнообразни настилки от началото на 2022-ра. Всичко това прави младежа един от основните кандидати за спечелването на US Open, където през предходната година победи тогавашния международен номер три Стефанос Циципас и доближи до четвъртфиналите, което даде начало на неговия огромен пробив в ATP Тура. Днес обаче Алкарас имаше тежката задача да се изправи против друга от огромните млади звезди на ATP Тура, а точно Себастиан Баез. Южноамериканецът е тенисистът с най-вече извоювани срещи на червени кортове за 2022-ра, но през днешния ден образно сподели какъв брой рисков конкурент може да бъде и на твърди кортове.

Все отново по-високата класа на испанеца взе връх в решителните мигове, до момента в който непоставеният състезател не устоя на тежките условия в Ню Йорк и приключи съпротивата си при започване на третия сет - 7:5 7:5 2:0 и отричане на Баез. По този метод международният номер четири се класира за втория кръг, където го чака конфликт с един всред нидерландеца Талон Грийскпор и Федерико Кория, от който има позволено проваляне в Рио де Жанейро преди две години.

Тежките разигравания изобилстваха от първата минута, като двамата тенисисти демонстрираха необикновено своя необикновен демараж и за всеки от тях беше доста мъчно да приключи топката. Третият подложен имаше известно преимущество от линията за начален удар, но южноамериканецът ловко преминаваше от отбрана в офанзива и се снабди с задатък от 0:30 в осмия гейм. Тогава любимецът включи в приложимост обичаните си къси топки, които бяха непостижими за постигане даже от бързоногия аржентинец и скоро откриващата част отиде в актива на Карлитос.

Шампионът от Ещорил продължаваше да демонстрира същото равнище на сила и не се колебаеше да влиза в темпови замени с Алкарас, където постоянно беше изцяло равносилен и намираше ъгли от корта, които обезвредиха отбраната на младежа. Предимството на Баез ставаше все по-видимо с всяка една минала минута, което докара до подобаващ пробив в негова изгода, но последва незабавен рибрейк и скоро ибериецът обърна нещата до 6:5 в своя изгода. Последва маратонски гейм, в който по-нискоранкираният състезател отрази три сетбола, единствено че най-после четвъртият в света се регистрира с умопомрачителен форхенд по правата и се приближи оптимално до триумфа.

В последна сметка южноамериканецът не можа да продължи с чудесните си изяви, тъй като не устоя на влагата и високите температури в Ню Йорк и приключи прибързано присъединяване си, ставайки жертва на крампи.

Still thinking about the Carlos Alcaraz tweener
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР