Карло Мухар. Когато чуха името му, повечето от феновете не

...
Карло Мухар. Когато чуха името му, повечето от феновете не
Коментари Харесай

Карло Мухар: Футболист с име на светец

Карло Мухар. Когато чуха името му, множеството от почитателите не повярваха, че в ЦСКА идва хърватин. Роден през 1996 година в Загреб.

Името му не е типично за южнославянската страна. Той не е Анте, Домагой, Бранимир, Вишеслав или Лука. Но за това си има обяснение- Футболистът е кръстен на Карло Войтила. Това е рожденото име на починалия папа Йоан Павел II, разгласен за светец през 2014 година
View this post on Instagram

С това име Карло няма по какъв начин да не се уповава на Бог.

" Вярвам в Бог. Вярата за мен е доста значима. Всяка вечер преди да си легна се кръстя, другояче не мога да заспя. Вярвам също и че всичко в живота се връща ", споделя той.

Карло израства в страна с население бясно по футбола, дало на света някои от най-големите звезди на играта - Давор Шукер, Звонимир Бобан, Роберт Просинечки, Лука Модрич, Дарио Сърна и още, и още. Само че не те го въодушевяват. Неговият воин е различен.

Снимка: bTV

Като дребен Мухар се отличава от децата в квартала с качествата си. И желае да бъде като Тиери Анри.

" Всяко дете от 5-6 годишна възраст желае да бъде футболист. Тогава точно започнах и аз да упражнявам. Много хубави мемоари вардя оттогава, тъй като футболът ни обединяваше. Започнах да играя футбол поради Тиери Анри. Той беше за мен най-хубавият. Лятото всяка вечер ходихме на игрището, имах фланелка на Анри от " Арсенал ", бях доста горделив ", спомня си Мухар.
View this post on Instagram

Дилемата на коя позиция да играе не подминава и хърватина. Първият му треньор го употребява за нападател. След това в " Динамо " Загреб го преквалифицират в отбранителен халф.

" Като дребен съвсем не тичах. Само чаках топката и по-късно минавах през двама-трима играчи, с цел да отбележа или да асистирам. Но откакто се реалокирах в " Динамо ", видях доста млади момчета, които правеха същото и си споделих, че не може да не преставам по този начин. Ако желаех да си доста добър, трябваше да търча. В модерния футбол всичко се свежда до бягане и битка ", безапелационен е той.
View this post on Instagram

С нов фокус и високи упоритости, Карло е притеглен в полския " Лех " Познан през 2019 година, където след мощно начало претърпява някои от най-трудните си моменти.

" След ковид към този момент не бях измежду титулярите, съвсем не играех. Момчето на моето място е страховит футболист, направи 10 необикновено положителни мача. Журналистите започнаха да го величаят, до момента в който в това време мен ме сриваха. Това продължи към 6 месеца. Приех всичко това тежко ", безапелационен е Мухар.

Снимка: bTV

" Кариерата ми е всичко, върху което се концентрирам, по тази причина одобрявам всичко персонално. Бяха сложни моменти, само че се оправих и това ми оказа помощ доста да извлека уроци ", прибавя той.

Загърбил компликациите, Карло отваря нова страница. В ЦСКА.

" Взех решението незабавно. Знаех, че ЦСКА е огромен клуб. На който и да кажа къде отивам, всеки беше удивен. Аз се гордея, че съм част от този тим. Да съм тук, значи доста за мен ", споделя той.
View this post on Instagram

Вълнението обгръща Мухар още преди формалното му прекосяване на " Българска войска ". Със спотаен мирис хърватинът гледа трагичния реванш на " алените " против " Виктория " Пилзен, след който стана ясно, че отборът ще играе в групите на Лигата на конференциите.

Истинското благополучие обаче идва по време на мача на ЦСКА против " Рома " в Италия.
View this post on Instagram

" Да играя на " Олимпико ", беше необикновено. Когато излязохме, почитателите започнаха да ни освиркват, само че аз бях толкоз благополучен. Не можех да смъква усмивката от лицето си. Нямам съвсем никакви фотоси от този мач, само че имам толкоз доста запаметени мемоари в съзнанието си. Това е доста по-важно ", споделя той.

А за какво първият му опит да си купи шапка в България е несполучлив? Вижте във видеото!

ЦСКА - " Бодьо Глимт " може да гледате директно по bTV Action!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР