Кърлежи плъзнаха в Бургас заради топлото време. От РЗИ –

...
Кърлежи плъзнаха в Бургас заради топлото време. От РЗИ –
Коментари Харесай

Посред зима опасна напаст полази Бургас

Кърлежи плъзнаха в Бургас поради топлото време. От РЗИ – Бургас прецизират, че даже и през зимата би трябвало да бъдем деликатни, защото интензивността на популацията им зависи от екологичните условия, като един от главните фактори е точно температурата на въздуха, предупреждават от радио „ Дарик “.  

    
„ Те могат да бъдат дейни и през зимата в случай че температурата е над 7°. В РЗИ-Бургас е осъществена видова идентификация на кърлежа на три броя лица, ухапани през месеците ноември и декември “, сподели шефът на здравната ревизия, доктор Георги Паздеров. 

За благополучие, болни от Лаймска болест, Кримска конго-хеморагична тресчица и Ку-треска през последните пет месеца не са регистрирани, посочи той. Последните случаи на марсилска друсам са от октомври, предходната година.

„ Кърлежите са доста адаптивни биологични типове, което се обуславя от тяхната дарба да претърпяват неподходящите условия на външната среда (гладуване) плодовитост, урбанизация и с висок капацитет да придвижват болести посредством яйца и от един етап в различен. Популацията им понижава само при доста изсъхнало време или доста високи температури “, сподели още доктор Паздеров.  

В пазарджишко да вземем за пример единствено през месец декември за регистрирани шест случая на марсилска тресчица, оповестиха от РЗИ. Специалистите поучават да не прибягваме сами към изваждането на кърлежа, а да потърсим здравна помощ. Последващото наблюдаване пък би трябвало да бъде не по-малко от 20 дни.
 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР