Карис Бей. Лидерите на срещата на върха на Г-7 приключиха

Карис Бей. Лидерите на срещата на върха на Г-7 приключиха ...

BBC: завърши първият ден от деловите дискусии на лидерите на Г-7


Карис Бей. Лидерите на срещата на върха на Г-7 приключиха деловите разговори за първия ден и се отправиха към официалния прием тази вечер, където към тях ще се присъединят кралицата, принцът на Уелс и херцогинята на Корнуол и херцогът и херцогинята на Кеймбридж, предава BBC.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън призова колегите си да "надграждат по-добре", докато светът се възстановява от пандемията . Той също така обеща 430 милиона британски лири за подобряване на образованието в някои от най-бедните страни в света - като образованието за момичета е приоритет
Великобритания обяви, че ще дари най-малко 100 милиона дози ваксина срещу коронавирус през следващата година.

Днес всички лидери позираха за традиционната така наречена „семейна снимка“, преди да започнат разговорите си

Британският премиер проведе и двустранни срещи с премиерите на Италия и Япония.

По време на разговори с италианския си колега Марио Драги е бил обсъден опита от пандемията на техните страни и как да се гарантира, че светът ще е по-добре подготвен за бъдещи здравни кризи, съобщи пресслужбата на британския премиер.

Двамата правителствени ръководители са обсъдили "по-зеленото възстановяване" от пандемията и са споделили приоритетите на външната политика, включително необходимостта от трайно прекратяване на огъня в Либия, за да се осигури основата за дългосрочен мирен демократичен преход, казва говорителят на Даунинг стрийт.

Борис Джонсън е изразил подкрепата си за Олимпийските игри в Токио по време на двустранна среща с японския премиер Йошихиде Суга, съобщават от премиерската пресслужба..

Те също така са обсъдили търговското и отбранителното сътрудничество, наред с други неща, каза говорителят на Джонсън.

"Премиерът изрази подкрепата си за Олимпийските игри в Токио и приветства усилията на Япония да гарантират, че игрите могат да се проведат безопасно".

Превод и редакция: Юлиян Марков


Източник: focus-news.net