Карфиол – необикновено зеле, състоящо се от бели съцветия. Той

...
Карфиол – необикновено зеле, състоящо се от бели съцветия. Той
Коментари Харесай

Пригответе карфиол, който ще се хареса на всички без изключение!

Карфиол – неизмеримо зеле, състоящо се от бели съцветия. Той не е толкоз известен като бялото или китайското зеле, само че превъзхожда останалите типове със своите потребни свойства.

Диетолозите единодушно настояват, че карфиолът е потребен за хора, страдащи от наднормено тегло и даже затлъстяване, тъй като 100 грама сварен карфиол съдържа единствено 30 ккал. Но даже и без да се стремите да се погрижите за фигурата си, би трябвало да обърнете внимание на този зарзават, тъй като от него можете да извършите много вкусно ядене.

Огретен с карфиол

Съставки:

1,5 кг карфиол 500 мл прясно мляко 500 мл вода 200 мл сметана с ниско наличие на мазнини200 грама холандско сирене или пармезан 5 скилидки чесън краве масло за намазване на формата 1 щипка индийско орехче на усет

Начин на подготвяне:

1. Карфиолът се разделя на розички и се подготвя за 5-7 минути в подсолена вода с мляко.

2. В сметаната добавете чесън, сол, индийско орехче и половината от настърганото сирене.

3. Прецедете карфиола, оставете течността да се отцеди добре. Сложете розичките в намазана тава за печене, залейте със сметаната.

4. Изпратете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 10 минути, по-късно извадете и поръсете с останалото сирене. Върнете във фурната за 10 минути. Готово!

Вижте още: Картофени еклери – изцяло невероятна рецепта

Ароматният огретен, с помощта на чесъна и индийското орехче, може да се яде даже късно вечер, като замените пармезана с по-малко калоричната моцарела. Насладете му се!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР