Кардамонът е уникален плод от необикновено многогодишно тревисто растение. Това

...
Кардамонът е уникален плод от необикновено многогодишно тревисто растение. Това
Коментари Харесай

Лечебни свойства на кардамона

Кардамонът е неповторим плод от неизмеримо многогодишно тревисто растение. Това тропическо растение от известното семейство Джинджифилови, постоянно доближава височина четири метра. Той има пълзящ корен с копиевидни листа, а красивите му цветове са в бяло.

Листата му са с форма на копие и имат бледозелен нюанс. Плодът на растението е показан от дребна трикамерна кутия, покрита с зелена жилава кожа. Подправката има блудкав усет и мощен лют мирис.

Полезните свойства на кардамона

Химическият състав на семената на растението включва голям брой потребни съставни елементи. Кардамонът може да се похвали с високото си наличие на етерични и мастни масла, протеин, амидон, цинеолтерпенеол, терпинилацетат, каучук, нишесте, желязо, фосфор, цинк, калций, магнезий и витамини от група В. Благодарение на тази композиция от минерали, растението има укрепващи, газогонни, стомашни, антисептични и противовъзпалителни свойства.

При взаимоотношение с човешкия организъм, растението предизвиква стимулирането на работата на нервните кафези, укрепва стомаха, укрепва синтезата на стомашния сок и облекчава напрежението.

Кардамонът е нужен за бързото премахване на съществени депресивни положения. Тази несравнима фалшификация има позитивен резултат върху действието на мозъка. Различни лекарства съдържащи кардамон са показни за лекуване на настинки, астма, бронхит, нефрит, цистит, фарингит и всички типове кожни болести.

Кардамонът има специфичен усет на лимон, камфор и евкалипт, постоянната му приложимост съвършено освежава дъха, като обезврежда патогенната флора в устата. Дългосрочната приложимост на растението възстановява процеса на храносмилане. Отдавна се употребява за тежка зъбна болежка. Доказано е, че благотворна действане единствено на зрението и мъжката потентност, само че и удивително покачва тонуса на организма.

 чай от кардамон

Различните средства, съдържащи се в растението, оказват помощ за отстраняването на неволното уриниране и усъвършенства настроението.

Чай с кардамон

За приготвянето на чудотворния чай е належащо деликатно да смесите 20 г от кардамон с 20 г кимион и щипка копър. Получената примес се залива с чаша вряща вода, след 20 минути прецедете чая и пийте денем, не повече от 150 г дневно.

Чаят е незаместим при газове в червата и усъвършенства апетита. Освен това се предписва на пациенти при положение на рисков синдром Ремхелд, който се показва в съществени сърдечно-съдови промени.

Не са открити особени противопоказания при потреблението на това растение.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР