Каракас ще закупува необходимите храни и медикаменти от Русия, заяви

...
Каракас ще закупува необходимите храни и медикаменти от Русия, заяви
Коментари Харесай

Венецуела ще купува храни и лекарства от Русия

Каракас ще закупува нужните храни и лекарства от Русия, съобщи през днешния ден вицепрезидентката на Венецуела Делси Родригес на взаимна конференция след договарянията си с съветския външен министър Сергей Лавров, съобщи ТАСС.

" Президентът Николас Мадуро даде доста ясни разпоредби в тази връзка: тези храни, които са нужни на нашия народ, лекарства, които са нужни на нашия народ, ще се набират от Русия ", заяви Родригес.

Министър Лавров означи, че Москва към този момент е получила спомагателен лист с нужните на венецуелската страна медикаменти. " Обсъждаме листата, прецизираме организационни и логистични детайлности ", сподели Лавров.

Първият съветски посланик подсети, че Русия към този момент е изпратила на Венецуела първата партида лекарства от 7,5 тона. Доставката е в границите на вноската на Русия в Световната здравна организация и по план, който се осъществя от Панамериканската здравна организация, посочи Лавров. 

Лавров добави, че Москва ще продължи " м ащабните доставки на пшеница " за Венецуела, които " оказват помощ доста на венецуелското държавно управление да посрещне актуалните филантропични провокации ", съобщи Франс прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР