Каракас/Москва. Русия ще реагира по най-твърд“ начин на опитите да

...
Каракас/Москва. Русия ще реагира по най-твърд“ начин на опитите да
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия обеща твърд отговор срещу заплахата за инвестиране във Венецуела

Каракас/Москва. Русия ще реагира по „ най-твърд “ метод на опитите да не се разреши на съветските компании да влагат във Венецуела. Това е декларирал посланикът на РФ в Каракас Владимир Заемский, представен от РИА Новости.
По думите му, фактически има риск за съветските вложения във Венецуела. Те са свързани с държанието на Вашингтон, а не на Каракас.
В изявление за " Российская газета " дипломатът е изтъкнал, че всички съветски планове са съгласувани с венецуелското законодателство и подхождат на интернационалните правни правила.

Износът на петрол е паднал с 40%
На 28 януари Вашингтон разгласи, че постанова наказания против венецуелската държавна нефтена компания. Бяха блокирани нейни активи и ползи на стойност седем милиарда $. Шефът на PDVSA Мануел Кеведо беше включен в санкционния лист. Загубите от спрените доставки на петрол в Белия дом правят оценка на още 11 милиарда.
Като разследване от тези ограничения износът на петрол от Венецуела през февруари спадна до 920 хиляди барела дневно, по информация на организация Ройтерс. В предходните три месеца данните по този индикатор варираха сред 1,47 милиона до 1,66 милиона барела в денонощие.

Превод и редакция: Ивелина Ватова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР