Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава

...
Капитанът на националния отбор по тенис Валентин Димов обяви състава
Коментари Харесай

България излиза в познат състав срещу РЮА за Купа "Дейвис"

Капитанът на националния тим по тенис Валентин Димов разгласи състава за мача против Южна Африка от Световна група II на шампионата за Купа " Дейвис ". България ще бъде хазаин на срещата от второто равнище на международното отборно състезание за мъже на 16-17 септември в София. Двубоят ще се играе на клей в Българския народен тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина.

В отбора са включени Димитър Кузманов (№159 в международната ранглиста), Александър Лазаров (№394), Александър Донски (№578) и Пьотр Нестеров (№870). Именно четиримата класираха тима ни в Световна група II, печелейки с 3-1 победи домакинския плейоф против Парагвай в зала " София " през март.

Отборът ще се събере на лагер от 11 септември в БНТЦ. За присъединяване в него като част от разширения състав на националния отбор са поканени също Габриел Донев (№895) и тримата най-силно представящи се юноши сега - Янаки Милев (18 г.), Илиян Радулов (17 г.) и Адриано Дженев (16 г.).

" Това ще е осмицата, с която ще стартираме нашия предварителен лагер. Всички са налице, някои от тях към момента играят по шампионати, което несъмнено е добре - поддържат спортна форма. Смятам, че това ще е един добър опит за младите. Те би трябвало по-често да взимат присъединяване в такива лагери и към този момент да минават към мъжкия тенис ", разяснява избора си Димов пред уеб страницата на БФТ.

За мача против РЮА в екипа на капитана влиза ново лице. Легендата на австралийския и международния тенис Пол Макнами, който от години оказва помощ като специфичен съветник на федерацията, заменя Теодор Бачев като помощник-треньор. Останалите асистенти на Валентин Димов ще бъдат кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.

Това ще бъде трети мач в историята сред България и Южна Африка за Купа " Дейвис ", като към този момент отборът ни няма победа против този противник. В първия дуел през 1993 година губим с 1-4 на клей кортовете на Търговска колегия " Левски " в София в 1/4-финал от Група II на зона " Европа-Африка ". Във втория през 2019 година отстъпваме със същия резултат на корав корт в Кейптаун в I кръг на същото районно равнище.

" Срещата е много значима. Предоставя ни се една добра опция, защото сме домакини - показа още Димов. - Момчетата в нашия тим сега са в добра форма, демонстрират положителни резултати, играят на високо равнище. Смятам, че имаме добър късмет поради това, че сме домакини. Играем пред родна аудитория, на родна земя, на настилка, която ние сме избрали. Смятаме, че за нас това е преимущество по отношение на тима на Южна Африка и възможностите ни за реализиране на победа са по-големи. Но сигурно ще бъде един доста сложен мач. Вече имаме две срещи с този съперник и сме изгубили и двете. Не мисля обаче, че това е някакъв мотив за обезсърчение. Аз съм оптимист и считам, че можем да победим в тази среща. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР