Капитанът на националния отбор по футбол на България Николай Михайлов

...
Капитанът на националния отбор по футбол на България Николай Михайлов
Коментари Харесай

Ники Михайлов след погрома: Това беше едно стрелбище

Капитанът на националния тим по футбол на България Николай Михайлов направи сериозен анализ на обстановката в състава след с 2:5 от Грузия. Той натърти на самостоятелните неточности, на слабото показване в отбрана, на неналичието на съпротивителни сили, а също по този начин и прикани всеки самичък да си направи оценка на личните си благоприятни условия.

“Общо взето, през днешния ден нищо от това, което тренирахме и правихме по време на лагера, не се получи. Знаехме, че играхме под равнището си в мача със Северна Македония и през днешния ден трябваше да реагираме, само че не го направихме. Отделно от това, при безусловно всяка обстановка, в 90 % от мача, всичко беше в наш ущърб. Говоря за късмет, за шанс. При всеки един рикошет топката попадаше в техни играчи, както се случи и в предходния дуел. Но имаше самостоятелни неточности, голям боязън и напрежение във всички”, съобщи Михайлов.

“Аз персонално няма по какъв начин да кажа, че това е действителен резултат. Има и две дузпи, куп обстановки пред нашата врата. Видимо е, че не можем да се пазиме, няма какво да си кривим душите. На мен толкоз голове не са ми вкарвали за цялостен полусезон в клубния тим. Оттам нататък мисля, че няма какво да разясняваме. Срам и срам за националния отбор”, призна опитният пазач на Левски.

“Сега разбирам, че треньорското управление са си подали оставките и са поели отговорност, само че отново споделям – футболистите също: млади, опитни, изменени, заменени, контузени и неконтузени, всеки би трябвало да си поеме отговорност. Сам да си направи самокритика къде се намира, тъй като всички виждаме какво се случва в последните години. Вместо да вървим към по-добро, вървим към по-лошо. Имаме прелестни условия за работа като терени, лекарства, медицински екипи, безусловно всичко. И в идващия миг нещо не се получава. Ние би трябвало да се замислим къде е казусът в нас, футболистите”, продължи вратарят.

На въпрос дали пет гола са най-големият му призрачен сън като играч, Николай Михайлов отговори: “Във футбола, в моята кариера, е имало доста нереални резултати. Да, през днешния ден се получи отблъскващ резултат, само че още по-зле е представянето на терена. Винаги можеш да загубиш мача, само че не по този метод. Просто това беше едно стрелбище. То се появи и имаше първи проблясъци още в мача с Република Северна Македония, което значи, че ние бъркаме още в самия наченък на играта. Не можем да се противопоставяме, не можем да се наредим. Ако футболистите не идват подготвени в националния тим, виновността си е единствено в тях. За пет дни няма по какъв начин да станат чудеса от смелост. За мен това не е капацитетът на този тим, тъй като Грузия преди няколко месеца я бихме с 4:1. Още два мача имаме – дилемите са да победим Гибралтар и да се представим на равнище с Грузия. Има тежки пътувания, само че има потребност от вдишване на отговорност. Какво ще става, има си управление и то би трябвало да решава”, приключи капитанът на България.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР