Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков не е възстановен напълно от

...
Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков не е възстановен напълно от
Коментари Харесай

Капитанът на "Лудогорец" отпада за дербито на "Герена"

Капитанът на " Лудогорец " Светослав Дяков не е възобновен изцяло от контузия и ще пропусне дербито против " Левски " в петък на ст. " Георги Аспарухов " от XXV кръг на Ефбет лига. Новината заяви треньорът на разградчани Павел Върба, който даде виртуална конференция преди мача.

" Ситуацията с Дяков е такава, че в случай че натиснем той да играе, може и да вземе присъединяване в мача. Ние обаче желаеме да го запазим, тъй като имаме доста мачове. Той няма да попадне в групата за " Левски ". Решихме да го запазим и да не играе в този мач ", разяснява чешкият ментор. Освен Дяков, отпада и вратарят Пламен Илиев, който ще е отвън игра до есента поради интервенция на ахилес.

Мачът ще е първи формален и за двата тима от към три месеца насам, откакто при започване на март шампионата беше прекратено поради пандемията от COVID-19. Върба обаче изрази убеденост, че тимът му е подготвен за дербито: " Както ние, по този начин и никой в Европа, макар че някои шампионати към този момент започнаха, никой не е попаднал в такава обстановка. Мисля, че се подготвихме добре, направихме допустимо най-хубавото, макар че ще се покаже в идващите мачове до каква степен сме подготвени. Мисля, че играчите доближават това равнище, което би трябвало. "

Павел Върба също по този начин внесе нотка реваншизъм за мача, поради отпадането от " Левски " в 1/4-финал за Купата на България, само че и натърти, че от дербито в петък няма да завиди изхода на разногласието за шампионската купа. " За нас това е още един стимул да излезем крепко в този мач и да спечелим, да си върнем на " Левски " за изгубения мач и отпадането от шампионата за Купата. Една възможна победа против " Левски " може да ни приближи към купата, само че няма да значи шампионска купа. "

Той, както и треньорът на " Левски " Петър Хубчев, изрази терзание, че дългото спиране може да стане причина за травми на футболисти. " Имаме задоволително огромен кадър, може би това ще ни е един от плюсовете отсега нататък. При тимовете с по-малко футболисти може би ще има сериозен проблем ", означи Върба. Вчера Хубчев съобщи по този мотив: " Най-яркият пример е Германия, където първенството започна преди три седмици и още след първия кръг оповестиха осем относително тежки за футбола травми. А футболистите в Бундеслигата са сносно физически готови. Тежките травми ще бъдат доста огромен проблем при нас. Дано не се окажат правилни тези думи. "

В момента " Лудогорец " е водач в класирането с 55 т., а на 9 т. след разградчани са " Левски ", " Локомотив " (Пд) и " ЦСКА-София ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР