Капитанът на Германия Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер са

...
Капитанът на Германия Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер са
Коментари Харесай

Нойер и Мюлер пропускат дебюта на Флик в Бундестима

Капитанът на Германия Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер са с травми и отпаднаха от сметките за международната подготовка против непретенциозния отбор на Лихтенщайн в четвъртък.

Стражът на Арсенал Бернд Лено ще замести Нойер, който пропусна тренировки поради удар в глезена. Треньорът Ханзи Флик се надява, че той ще бъде здрав за тяхната последваща подготовка против Армения в Щутгарт. „ Допускаме, че „ Ману “ ще се върне за неделя “, сподели новият селекционер на Бундестима.

Съотборникът на Нойер в Байерн – Мюлер, страда от контузия на адуктора и ще пропусне и трите мача от група J против Лихтенщайн, Армения и Исландия идната сряда. „ Томас се прибра вкъщи, травмата не му разрешава да играе в тези мачове. Рискът беше прекомерно огромен, тъй че имаше логичност да се прибере вкъщи. Разполагаме с задоволително играчи, които да го заменят “, добави още Флик.

Капитанът на Борусия (Дортмунд) Марко Ройс и нападателят на Челси Кай Хаверц са измежду разновидностите за заместници на Мюлер. Без Нойер и Мюлер Германия губи десетилетие опит, защото двамата имат над 200 мача за националния тим между тях. Маншафтът би трябвало да печели точки, защото е трети в групата, на два пункта след Армения.

В отсъствието на Нойер, Флик към момента не е решил кой ще излезе с капитанската лента против Лихтенщайн. „ Попитах себе си под душа кой ще бъде капитан. Ще помисля, имаме няколко варианти и ще го оповестя вътрешно “, изясни той. 

Това ще бъде и формалният му дебют отпред на Германия. След загубата от Англия в осминафиналите на Евро 2020, Йоаким Льов се отдръпна от поста селекционер след 15 години отпред и бе сменен от помощника си, когато германците станаха международни първенци през 2014.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР