Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов ще

...
Капитанът на българския национален отбор по джудо Ивайло Иванов ще
Коментари Харесай

Ивайло Иванов ще пропусне Европейската купа по джудо в София

Капитанът на българския народен тим по джудо Ивайло Иванов ще пропусне поради травма идното съревнование за Европейската купа в София, което ще се организира този уикенд в " Асикс Арена ".

Иванов разкри на конференция през днешния ден, че е получил удар в коляното по време на шампионата от сериите Гран при в Португалия, на който българинът стигна до златния орден. За този си триумф пък състезателят ни в категория до 90 кг получи и парична награда от президента на БФ Джудо доцент Румен Стоилов.

" Получих удар в коляното по време на шампионата в Португалия, не е съществено, само че преценихме с треньорския и с лекарския екип да почивам към 15 дни. Не желаеме да рискуваме, а да се съсредоточим върху огромните надпревари тази година. Трябва да се възстановя физически и душевен. Винаги съм желал да се боря в България, тъй като най-голямата ми цел е да стимулирам децата да влязат в залата ", показа Ивайло Иванов.

" В Португалия бях доста спокоен, работим върху това, работим професионално. Получих верните препоръки от Ален Шмит. Той ми сподели, че няма значение дали съм първи или втори, значимото е да си свърша работата. И нещата се случиха по най-хубавия метод. Бях добре квалифициран, физически и душевен се усещах доста мощен ", добави българският джудист.

На конференцията участва още и мениджърът на българския отбор Ален Шмит, който поздрави Ивайло за неговия професионализъм и показа още, че чака нашият тим да класира 4-5 състезатели за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

" Ивайло е експерт. Иска да учи и да се развива. Той работи всички ден и желае да бъде първенец. Аз една година съм в България, само че виждам огромен капацитет в националния тим. Ако всеки взема образец от Ивайло, в случай че тренира всеки ден, ще има триумфи в джудото. Аз персонално чакам, България да има 4-5 състезатели на олимпийските игри в Париж ", съобщи Ален Шмит.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР