Капелини с манатарки поднесете с любим сос - всички им

...
Капелини с манатарки поднесете с любим сос - всички им
Коментари Харесай

Капелини с манатарки

Капелини с манатарки поднесете с обичан сос - всички им подхождат

Необходими Продукти

● капелини - 500 г
● манатарки - 2 шепи, сушени
● масло - 50 г
● лук - 1 глава
● чесън - 2 сликидки
● кисело мляко - 300 г
● яйца - 1 бр.
● брашно - 3 с.л.
● черен пипер
● сол
● магданоз

Начин на подготвяне

В тенджера се сипват 5 литра вода. Слага се на котлона да заври. Когато водата заври, се прибавят капелините. Варят се съгласно напътствията на опаковката, като се разбъркват понякога. Гъбите се накисват във вода. Когато са сварени се отцеждат и измиват със студена вода. Разпределят се на порции в дълбоки чинии сходно на типичен спагети.

Лукът се почиства и нарязва на ситно. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. В тиган с ненадраскващо покритие се поставя маслото да загрее. Добавя се лукът да се запържи. В огромна купа се поставя киселото мляко. Чуква се яйцето и се разрушава.

Добавя се брашното и още веднъж се разрушава. В тигана се прибавят гъбите и чесън. Добавя се от бульончето, в което са се киснали гъбите, с цел да се сготвят леко гъбите. Добавя се още от бульона да се затопли.

Сипва се от затопления бульон в купата с млечния сос, с цел да се уеднакви температурата. Разбърква се. Сместа се изсипва в тигана. Готви се на слаб котлон, като непрекъснати се разбърква с телената бъркалка. Овкусява се със сол и черен пипер.

Добавя се още от бульона от гъбите до постигане на мечтаната плътност. Сосът е подготвен. Всяка порция капелини се залива със соса с манатарки. Подправя се с щипка ситно нарязан магданоз.

Капелини с манатарки си подхождат с всевъзможни сосове за спагети.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР