Капацитетът от болнични легла в областния град Силистра и в

...
Капацитетът от болнични легла в областния град Силистра и в
Коментари Харесай

Мобилен корпус с 48 легла ще бъде отворен в Силистра

Капацитетът от болнични кревати в регионалния град Силистра и в Тутракан е привършен.  До през вчерашния ден в Силистренска област имаше единствено осем свободни кревати за пациенти с Covid-19, те бяха в болничното заведение в Дулово. 

Силистра от седмица е в черната зона по заболеваемост. По последни данни над 1000 на 100 000 души са с Covid зараза.

Затова и в сички чакат скоро да бъде пуснат в употреба новия мобилен корпус с потенциал от 48 кревати.

В съпоставяне с предходната вълна през есента на предходната година, от началото на март двойно повече са хората в Силистренско, нуждаещи се от здравна помощ, разяснява доктор Енчо Василев, шеф на Центъра за Спешна здравна помощ в Силистра.

 доктор Енчо Василев

Според шефа на Силистренската болница, доктор Васил Славов, до двама души на легло в построената мобилна пристройка към Спешно поделение дори било добре:

" Има моменти, когато 15 индивида идват за един час, докарани от колите за спешна помощ, добре че е тази пристройка, с цел да ги настаним. Оборудване е с О2 и инсталация ".

Дневно повикванията на телефон 112 са към 40, като 90 на 100 от тях са свързани с вируса. Ситуацията е доста напрегната, установи и.

Разкрити са спомагателни кревати в отделението по Урология. Капацитетът от 80 кревати в отделенията и други 11 в Covid реанимацията е привършен. 

До седмица се чака да бъде подготвен и новият корпус за Covid заболели.

Това са 24 фургона от модулен вид, заяви доктор Васил Славов.

 доктор Васил Славов

Идеята е там да бъдат събрани пациентите с Covid-19, разпръснати в другите отделения. А когато завърши епидемията в това поделение да се долекуват заболели или да се трансформира в приют.

Лечебното заведение е обезпечено с лекарства, консумативи и персонални защитни средства, установи при обиколката си министър Ангелов.

При визитата си в Силистра министърът на опазването на здравето пое и ангажимент до понеделник (днес - б.р.) да бъде обезпечена и спомагателна доставка на ремдесивир поради нарасналата консумация и потребността да бъдат поръчителство всички пациенти.

Репортажа на Незабравка Кирова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР