Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е

...
Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е
Коментари Харесай

Над Капалъ чарши е надвиснала опасност

Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е изправен пред заплахата от пожар заради несъответстващи и нуждаещи се от решение инфраструктурни проблеми, изключително с електрически кабели, предизвести специалист.

„ В историческите структури рискът от пожар е проблем, на който би трябвало да се обърне внимание. Тъй като може да аргументи огромни вреди на исторически здания, вземането на защитни ограничения против пожари е от решаващо значение “, сподели специалистът Левент Яса, пред Hurriyet.

Напомняйки, че напъните за възобновяване на Капалъ чарши не престават повече от две години, Яса означи, че покривът е изцяло ремонтиран и каналите за отпадни води и чиста вода са сменени, само че остава заплахата от електрическите кабели, които могат да влязат в контакт с разнообразни материали.

„ Електрическите кабели в историческите здания би трябвало да бъдат затворени в стоманени тръби. Освен това съставените елементи би трябвало да бъдат съответно покрити със защитни материали, с цел да се предотвратят всевъзможни благоприятни условия от пожари “, изясни Яса.

По думите му е належащо локалната противопожарна работа да подсигурява, че тези интервенции могат да бъдат осъществени, без да се навреди на главната конструкция на историческата постройка или на скъпите творби на изкуството и сходни предмети вътре.

В отговор на предизвестията управлението на Капалъ чарши разяснява, че снопове кабели се намират единствено в избрани зони на базара, добавяйки, че те ще бъдат проведени като част от настоящите реставрационни работи.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР