Канзас спечели титлата в Колежанското първенство на САЩ след победа

...
Канзас спечели титлата в Колежанското първенство на САЩ след победа
Коментари Харесай

70 хиляди видяха най-грандиозния обрат за титлата в колежанския баскетбол на САЩ

Канзас завоюва купата в Колежанското състезание на Съединени американски щати след победа със 72:69 над университета на Северна Каролина. Мачът за купата на Националната колежанска атлетическа асоциация (НКАА) се игра пред над 70 хиляди души на стадион “Супердом” в Ню Орлиънс.

Воденият от треньора Бил Селф отбор на Канзас направи най-големия поврат в историята, връщайки пасив от 16 точки и закъснение от 25:40 на полувремето. Това е четвърта купа за Джейхоукс в историята и първа от 2008 година насам, когато съставът още веднъж бе воден от Бил Селф. До момента най-големият поврат за трофея бе на Кентъки, който през 1998-а стопи пасив от 10 пункта против Юта.

След равностойно начало и резултат 22:22, Северна Каролина вкара 16 следващи точки, с цел да дръпне с 38:22 малко преди почивката. Целият задатък на Тар Хийлс обаче бе премахнат за десетина минути при започване на второто полувреме и в последните минути играта се водеше панер за панер.

Минута и 16 секунди преди края Дейвид МакКормак се пребори за една отскочила топка и вкара, с цел да даде преднина на Канзас от 70:69. МакКормак добави още един панер 22.3 секунди преди края, с цел да стане задатъкът на поставения под номер 1 в схемата отбор на Канзас три точки.

Кейлъб Лав и Пъф Джонсън пропуснаха поредно стрелби от тройката за равнене на резултата, само че Северна Каролина получи и един финален късмет да прати мача в продължение, откакто гардът на Канзас Дажуан Харис стъпи на крайната линия на игрището. Топката още веднъж попадна в ръцете на Лав, който обаче стреля леко вляво от коша и по този начин Канзас победи с купата.

МакКормак приключи с 15 точки и 10 битки за спечелилите, а още 15 точки за Канзас добави Джейлън Уилсън. Реми Мартин пък се включи от пейката с 14, като 11 от тях пристигнаха през второто полувреме.

За Северна Каролина контузеният в глезена Армандо Бако и Ар Джей Дейвис вкараха по 15 пункта и хванаха 15 и 12 битки надлежно, а по 13 точки прибавиха Брейди Манек и Кейлъб Лав.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР