Каня утре, 26 октомври, първата по численост парламентарна група (ГЕРБ

...
Каня утре, 26 октомври, първата по численост парламентарна група (ГЕРБ
Коментари Харесай

Консултациите с ГЕРБ в сряда, Радев няма да бърза за мандата

Каня на следващия ден, 26 октомври, първата по бройка парламентарна група (ГЕРБ - бел. ред.) на съвещания. Няма да бързам, консултациите ще ги организирам изчерпателно. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Държавният глава съобщи, че няма да бърза с процедурата по връчване на изследователски мандат за сформиране на държавно управление. " Парламентът има да свърши доста работа ", стимулира се той.

Въпросът за властта напълно не е незначителен, само че напълно обсеби работата на предходния парламент и това обезцени неговата активност и законотворчество. Народното събрание би трябвало да прегледа деликатно закона за държавния бюджет, означи Радев.

Според него опцията за кабинет на малцинството зависи от правилата, само че това по думите му в България е извънредно мъчно.

Относно измененията в Изборния кодекс, Радев разяснява, че машинното гласоподаване е изиграло голяма роля за елиминиране на недействителните бюлетини, на сбърканите и поправени неведнъж протоколи.

Ако народните представители оферират по-ефективно решение, дано да го забележим, уточни президентът.

Във връзка с настояването за даване на военно-техническа помощ за Украйна, президентът още веднъж повтори тезата си:

Всички тези решения и оферти усилват риска от замесване на България във войната. Вярвате ли, че хората, които оферират сходни решния въобще в миналото ще заловен оръжие и ще рискуват живота си за България, обърна се Радев към медиите.

По думите му отнемането на въоръжение ще задължочи недостига от качествата на българската войска и това усилва рисковете за нашата сигурност. Първостепенна задача на Народно събрание е най-накрая да попълни комплекта на армията и най-накрая да се заеме с нейната рационализация. Народно събрание да извърши тези задължения, съобщи президентът.

Самото споменаване на " заместващ " или " допълващ " потенциал на нашата войска значи, че ние ги нямаме. Трябва да се стимулират и хората в армията, добави Радев.

Според него няколко са значимите цели към бюджета за следващата година: Да няма увеличение на бюджетния недостиг, да не се допусне разглеждането на бюджета да е пазарище за предизборно наддаване и да не се допусне намалаяване на обществени заплащания.

Българската парламентарна политическа система върви към рецесия. Начинът да се излезе е да се върне доверието към парламентаризма, съобщи още Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР