Канцлерката на Германия Ангела Меркел каза, че се надява споразумение

...
Канцлерката на Германия Ангела Меркел каза, че се надява споразумение
Коментари Харесай

Меркел: Надявам се да се споразумеем за бюджета на ЕС още на следващия Съвет

Канцлерката на Германия Ангела Меркел сподели, че се надява съглашение за бюджета на Европейски Съюз и финансовата помощ за страните за битка с ковид, да са факт още на идващия Европейски съвет в средата на юли, написа Reuters, представена от БГНЕС.
Меркел посрещна френския президент Еманюел Макрон в Берлин, като една от главните тематики на диалог беше дълготрайният бюджет на Европейски Съюз и предлагането на Европейската комисия за размера и метода на набиране на помощта за справяне с последствията от епидемията.
Следващата среща на водачите на 27-те е планувана за 17-18 юли и Ангела Меркел счита, че е допустимо още тогава да има договорка за финансовата рамка.
" Радвам се, че с Франция сме на едно мнение. Това не постоянно значи, че Европа е изцяло съгласна, само че когато Германия и Франция си опонират, тогава единството на континента не е в положително положение. Затова се надявам, че нашата обща позиция по доста въпроси, ще даде позитивен подтик за верните решения за бъдещето на Европа. ", сподели Меркел на конференцията след срещата на двамата водачи.
Вижте още:
Макрон при Меркел преди немското европредседателство
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР