Канцлерът на Германия отправи ясно послание към Северна Корея.Северна Корея

...
Канцлерът на Германия отправи ясно послание към Северна Корея.Северна Корея
Коментари Харесай

Шолц: Северна Корея да спре ядрените и ракетните си изпитания

Канцлерът на Германия насочи ясно обръщение към Северна Корея.

" Северна Корея да спре с нуклеарните и ракетните си ", този апел насочи немският канцлер Олаф Шолц по време на аудиенция в Южна Корея, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Шолц посети демилитаризираната зона, разделящата двете корейски страни. " Опитите на Северна Корея да се снабди с нуклеарна бомба би трябвало да престанат. Това е опасност за мира и сигурността в района ", съобщи Шолц по време на тази аудиенция.

Шолц дойде в Южна Корея след присъединяване в срещата на върха на Г-7 в Хирошима.

За визитата си на граничната сред двете корейски страни зона Шолц съобщи, че това е една вълнуваща аудиенция, поради това че неговата страна Германия също е била разграничена. " Германия в този момент е обединена. Това е най-голямото благосъстояние, което ние имаме ", съобщи министър председателят на Федералната република.

Шолц е придружаван и от брачната половинка си Брита Ерст. Двамата посетиха и постройката на казармите, където през 1953 година бе подписано съглашението за преустановяване на огъня, контрактувано след тригодишна война на Корейския полуостров. В една от постройките, където масата, на която са се водили договарянията, е ситуирана навръх граничната линия, Шолц стъпи за няколко минути на територията на Северна Корея.

Визитата на Шолц в Южна Корея е първото посещаване на двустранно ниво на немски водач в страната от 30 години.

Предшественичката на Шолц - Ангела Меркел, посети единствено един път Южна Корея, само че тя пристигна там за присъединяване в среща на върха на Г-7 през 2010 година

В Сеул Шолц организира среща с южнокорейския президент Юн Сук-йол. По време на нея двамата водачи оповестиха, че техните  страни скоро ще подпишат съглашение за отбрана на военните секрети и за подсилване на отбранителното съдействие.

Двамата водачи също така дискутираха задълбочаване на съдействието в производството на полупроводници, както и в други стопански сфери.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР