Канцлерът на Германия Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

DPA: Меркел и Зеехофер се разбраха за бежанците

Канцлерът на Германия Ангела Меркел и министърът на вътрешните работи Хорст Зеехофер реализираха съглашение за имигрантите, оповестява DPA.

Това стана след траяла 4 часа среща сред управленията на Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и Християнсоциалният съюз (ХСС), ръководен от Зеехофер.

Той съобщи след срещата, че няма да подава оставка и добави: „ Постигнахме съглашение след доста интензивни разговори”.

Двамата търсиха решение за бъдещето на ръководещата коалиция в Германия, откакто Зеехофер заплаши да подаде оставка, в случай че Меркел не се съгласи страната еднолично да затвори границите си за незаконни имигранти.

По-рано информация за полемиката, която се организира при закрити порти, пристигна от „ Билд”. Според водещата немска медия договарящите са постигнали компромис по въпроса за имиграционната политика.

Подобен излаз значи, че Зеехофер ще резервира поста си в държавното управление, а Меркел ще продължи да бъде канцлер и Германия ще избегне възможна политическа рецесия.

Тонът преди срещата беше много внезапен, като Зеехофер съобщи: „ Няма да бъда освободен от канцлер, който е канцлер единствено поради мен”.

Двамата с Меркел обаче са постигнали единодушие, че връзките сред двете близки партии ХДС и ХСС не би трябвало да се късат, показва „ Велт”.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР