Ръководството на Хамас заяви, че е приело условията на египетски

...
Ръководството на Хамас заяви, че е приело условията на египетски
Коментари Харесай

„Хамас“ прие предложението на Египет и Катар за примирие в Газа

Ръководството на Хамас съобщи, че е приело изискванията на египетски и катарски медиатори за съглашението за преустановяване на огъня в Газа.

Предстои да бъдат оповестени детайлности, в това число какъв брой време ще продължи и какво значи това за арестуваните заложници в Газа.

Представител на Хамас споделя, че „ топката към този момент е в полето на Израел “, откакто групировката уточни, че ще одобри изискванията на проекта за преустановяване на огъня.

В изказване, оповестено на формалния уеб страница, Хамас споделя, че водачът им Исмаил Хания е провел телефонен диалог с министър-председателя на Катар шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани и с египетския министър на разузнаването Абас Камел и ги е уведомил за утвърждението на Хамас за тяхното предложение по отношение на съглашение за преустановяване на огъня.

Новината идва на фона на израелска заповед за евакуация на 100 хиляди души от пренаселения град Рафа преди идна израелска интервенция. Евросъюзът се разгласи срещу подобен сюжет, който вещае най-лошото- още война и апетит.

Израел нанесе през днешния ден въздушни удари против цели в Рафа часове откакто прикани 100 хиляди души в източната част на града до границата с Израел да изоставен към „ филантропична зона “. Обстреляни са били два квартала, които попадат в нареждането за евакуация, заяви палестинската гражданска защита.

 

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР