Канцлерът на Австрия Себастиян Курц обяви, че правителството му дава

...
Канцлерът на Австрия Себастиян Курц обяви, че правителството му дава
Коментари Харесай

Австрия отново подкрепи проекта Северен поток-2

Канцлерът на Австрия Себастиян Курц разгласи, че държавното управление му дава позитивна оценка на плана "Северен поток-2 ", наблягайки неговата значимост за енергийната сигурност на Австрия. Изказването на Курц идва на фона на предизвестието на посланика на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел ден по-рано, че съществува риск от наказания по отношение на плана.

На взаимна конференция с премиера на Бавария Маркус Зедер в петък (3 май), австрийският канцлер означи, че в плана взе участие австрийската нефтогазова компания OMV, и съобщи, че това е значимо за енергийната сигурност на страната.

Посланикът на Съединени американски щати в Германия Ричард Гренел разяснява по-рано в немското издание Focus за следващ път, че има заплаха от наказания по отношение на реализацията на "Северен поток-2 ". По неговите думи построяването на газопровода ще докара освен до приток на газ, само че и до нараснал риск от ограничаващи ограничения.

През януари 2019 година дипломат Гренел изпрати писмо с предизвестие до редица немски компании. Външното министерство на Германия дефинира заканите му като провокация.

Главата на държавното управление на Австрия към този момент се изрече в поддръжка на плана "Северен поток-2 " след срещата му с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през февруари 2019 година. Тогава Курц разгласи, че Австрия е заинтригувана от сигурни доставки на газ и прави оценка цената на съветския газ като по-привлекателна, спрямо цената на доставките на газ от Съединени американски щати.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР