Канцлерът Джеръми Хънт се заема да спре „порочния кръг“ от повишаване на данъците, тъй като натискът расте

...
Той също така каза, че правителството разглежда промени в социалните
Коментари Харесай

Той също така каза, че правителството разглежда промени в социалните грижи, като 100 000 души годишно напускат работа към помощи „без никакви задължения " да си търси работа.

Г-н Хънт направи коментарите си, докато годишната конференция на Консервативната партия започва в Манчестър този уикенд, като някои високопоставени партийни фигури настояват за намаляване на данъците.

Това следва доклад, публикуван тази седмица, в който се казва, че торите ще наблюдават, между изборите през 2019 г. и следващите общи избори, най-голямото увеличение на данъците поне от Втората световна война насам.

Анализ на Института за фискална Мозъчният тръст Studies (IFS) каза, че данъците ще се увеличат до около 37% от националния доход, което се равнява на около £3500 повече на домакинство.

Но въпреки нарастващия натиск, г-н Хънт каза пред вестник The Times: „Ние' не съм в състояние изобщо да говорим за намаляване на данъците."

Той добави: „Имаме нужда от по-продуктивна държава, а не от по-голяма държава."

„Нуждаем се от държава който не просто предоставя услугите, които доставя в момента, но всъщност подобрява услугите, които предоставя, и признава, че ще има повече обаждания към тези услуги със застаряващото население," каза той.

"Но ние трябва да намерим формула, която не означава, че сме в омагьосан кръг от непрекъснато нарастващи данъци."

Тръс се "опита да угои и заколи прасето"

Прочетете повече:
PM обещава да „блъсна спирачките на войната срещу автомобилистите“
Умело възхвалява „изненадващо ефективния“ стил на Тръмп
Бет Ригби – Може ли отбор Риши да обърне нещата?

Повече от 30 депутати от торите, включително Лиз Тръс, краткотрайният предшественик на министър-председателя Риши Сунак, и бившият вътрешен министър Дейм Прити Пател, обещаха да не подкрепят по-нататъшни увеличения на данъците.

Г-жа Тръс, чийто минибюджет преди 12 месеца предизвика пазарни сътресения в отговор на нефинансирани съкращения на данъци и в крайна сметка я принудиха да напусне поста, туитна в петък: „Винаги трябва да се стремим да намалим данъчната тежест, особено когато има толкова голям натиск върху семейните бюджети.“

Щракнете, за да се абонирате за Политика в Jack and Sam's, където и да получавате вашите подкасти

В интервюто си за Times, г-н Хънт също призова за по-оптимистичен тон по отношение на икономиката и каза, че хората трябва да „отхвърлят малко песимизма“.< /p>

Г-н Хънт, който пое поста от уволнения канцлер на г-жа Тръс Куаси Квартенг, каза: „Когато започнах работата, имаше много нещастие и мрак относно Великобритания, нашите перспективи.

“ Това, което разбрах сега след почти година, е, че има твърде много упадък.

„Ако погледнете основите на британската икономика, ние имахме своите неуспехи като всички останали, ние сме най-бързите - разрастваща се голяма европейска държава, не само след пандемията, но и след Брекзит, от 2010 г. насам.

„Това е период, в който имахме пандемия, която се случва веднъж на век, глобална финансова криза, която са били особено изложени на енергиен шок в стила на 70-те години на миналия век. Въпреки всичко това британската икономика е много устойчива.“

Неговите забележки дойдоха, след като стана ясно, че икономиката на Обединеното кралство е нараснала по-бързо, отколкото първоначално се смяташе, между януари и март тази година.

Данните, публикувани от Службата за национална статистика, показват, че икономическият растеж на Обединеното кралство е бил 0,3% от януари до март, по-добър от първоначално обявените 0,1%.

Ревизията поставя икономиката на страната пред Германия и Франция по отношение с представяне след пандемията, но зад съюзници като Съединените щати, Канада, Япония и Италия.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР