Канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции на Германия

...
Канцлерът Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции на Германия
Коментари Харесай

В Германия затягат мерките срещу неваксинираните граждани

Канцлерът Ангела Меркел и министър председателите на 16-те провинции на Германия се чака по-късно през днешния ден да засилят натиска върху неимунизираните и в същото време да облекчат здравните ограничения против разпространяването на ковид за ваксинираните и преболедувалите, съобщи ДПА.

Канцлерът и провинциалните министър председатели евентуално ще насочат апел към неимунизираните да оказват помощ в битката с пандемията, която в последните месеци набра нова мощ вследствие на разпространяването на мощно заразния вид Делта.

Новите ходове идват на фона на опасност от четвърта вълна на болестта и още един локдаун в миг, когато Германия се готви да гласоподава на 26 септември.

По данни на Института по вирусология " Роберт Кох ", публикувани преди днешната среща, за последното денонощие в Германия са регистрирани 2480 нови случая на заразяване.

Очаква се на взаимното съвещание канцлерът и районните държавни ръководители да възнаградят възлизащите на към 55% от популацията хора със приключена имунизация и преболедувалите към 3,7 млн. души с облекчение през идващите месеци на здравните ограничения за тях, като да вземем за пример при условията за тестване, се споделя в съответния документ, направен от канцлерството.

Освен това, от октомври държавните управления на провинциите имат намерение да спрат да обезпечават безвъзмездни проби и да принудят неимунизираните сами да си ги заплащат, в случай че желаят да изпълнят условията за тестване, с цел да вземат участие в публичния живот, съобщи Българска телеграфна агенция.

Само хора, които не могат да бъдат имунизирани, като бременни дами, подрастващи и деца, ще бъдат изключени от новите правила.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР