Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за

...
Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за
Коментари Харесай

Министър Денков притеснен от кандидатурата на проф. Герджиков за президент

Кандидатурата на ректора на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент ме изненада и дори ме тормози. Не чаках, че човек от нашите среди ще бъде претендент на ГЕРБ. Това съобщи в ефира на образователният министър проф. Николай Денков.

Той изясни, че има две съществени неща, които го тормозят в тази кандидатура. Едното е, че се вижда, че системата на висшето обучение е ангажирана с тази кандидатура, която явно ще е на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Второто е, че това ще докара до разломни линии в системата на висшето обучение. " С този акт ще имаме проблеми ", сподели просветителният министър.

Относно covid-картината в учебните заведения, министър Денков изясни, че 515 паралелки, които са в отдалечено образование поради COVID19 и 24 групи в детските градини. Най-сериозна е обстановката в областите Кюстендил, Ямбол, Видин и Монтана. От началото на образователната година към два пъти са се нараснали карантинираните учители и към 4 пъти карантинираните възпитаници.

Най-притеснителна е обстановката в Габрово, който към този момент се намира в тъмночервената зона. Там училищата излизат на ротационен принцип - 5, 6, 9 10 и 11 клас излизат на отдалечено образование, като идната седмица ще бъдат върнати назад в учебно заведение. Тези ограничения са планувани за идващите две седмици. 

Министър Денков обясни още, че след началото на образователната година се следи задържане в броя на имунизираните учители.

" Законът дава огромна независимост на университетите, нямам терзания за тях. Ректорите и деканите имат доста огромна независимост по какъв начин да работят ", добави проф. Денков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР