Кандидатите за народни представители от „БСП за България” проф. Иво

...
Кандидатите за народни представители от „БСП за България” проф. Иво
Коментари Харесай

Кандидати с №4 се срещнаха с бизнесмени от Пловдив и региона


Кандидатите за народни представители от „ Българска социалистическа партия за България” проф. Иво Христов, Илия Гатев, Петър Бояджиев, Румен Василев и Борис Янчев се срещнаха с управлението на Търговско-промишлената палата в Пловдив и предприемачи от района.

Председателят на Търговско-промишлената камара Добрина Проданова показа задачите и дилемите на организацията. Предприемачите споделиха проблемите, пред които са изправени – липса на качествена работна ръка, ниски приходи, високи цени на електрическата енергия, налози, липса на държавна политика в целеполагането на структуроопределящи браншове. Съществен проблем е демографската рецесия, която ще концентрира в избрани центрове население от други райони, само че ще докара до обезлюдяване и тежки диспропорции, считат представителите на бизнеса.

Водачът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” проф. Иво Христов направи относителен разбор на икономическото положение на града и региона в стопански проект и уточни, че на държавно равнище би трябвало да се дефинират няколко високотехнологични бранша, в които България да стане международна мощ. Проф. Христов напомни, че Пловдив беше високоразвит промишлен център и в него имаше световнопризнати съвременни и авангардни предприятия: Комплексна автоматизация, заводите „ Рекорд”, „ Пишещи машини”, ЕАЗ, ЗАЕ и така нататък Водачът показа преживелица от посещаване в университет в Южна Корея, там изучавали България като една от трите страни в света трансформирала се от високоразвита в изоставаща.

Корупцията от 10-годишното ръководство на ГЕРБ се е открило трайно в икономическия живот и, вместо пазарните връзки да движат бизнеса, корупцията се е трансформирала в кръвоносната система на бизнеса – изясни проф. Иво Христов.

Вторият в листата Илия Гатев показа листата и присъстващите претенденти, както и главните акценти от икономическата стратегия на коалиция „ Българска социалистическа партия за България”.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР