Кандидатирам се за кмет на община Левски на предстоящите местни

...
Кандидатирам се за кмет на община Левски на предстоящите местни
Коментари Харесай

Дочко Дочев - кандидат за кмет на община Левски от ПП ГЕРБ: Община Левски има потенциал и гражданите ѝ заслужават той да бъде развит

Кандидатирам се за кмет на община Левски на идните локални избори, които ще се проведат на 29 октомври 2023 година, тъй като считам, че с опита, който натрупах като предприемач, състезателен активист, политик, осем години като Председател на Общински съвет - Левски, общински консултант и като член на Управителния съвет на Националната асоциация на ръководителите на общински препоръки в Република България, мога да бъда потребен на локалната общественост.

Моето име на всички места е свързвано с град Левски - родното ми място, за което съм работил, работя и ще не преставам да работя. Познавам механизмите на деяние на локалната власт и инструментите, с които тя може да въздейства на живота на хората.

Разполагам с поддръжката на най-голямата политическа мощ в страната и мога да насоча изгодата от многочислените си контакти на локално и най-много на национално равнище в поддръжка на концепциите за развиване на общината, които желая да осъществявам.

Убеден съм, че общината има капацитет и то не дребен. Нужно е обаче тя да бъде управлявана от човек, който е изобретателен и пробивен, който умее да сплоти общинските съветници, жителите и общинската администрация към себе си и концепциите си за развиване на общината. Той би трябвало да има потенциала, силата и силата да увлича хората, да ги направи свои съидейници, да бъде мотор на процесите и най-много да има смелостта и самочувствието да пази и обезпечава финансово плановете, които жителите желаят да се случат. Мисля, че аз съм точно подобен човек.

Много претенденти търсят поддръжка от жителите за идните избори, само че това не ме тормози, тъй като, както аз, по този начин и партията, която съставлявам, имаме лице, имаме еднаквост, имаме стратегия за ръководство - и на национално и на локално равнище. Голяма част от съперниците ми са хора, които към този момент са управлявали общината и са посочили какво могат. Но жителите имат памет. Смятам, че разцвет се реализира по метода, по който Политическа партия ГЕРБ потвърди, че би трябвало да се ръководи - с непрекъснат строеж и възобновяване на обитаемоте места, със непоклатимост, сигурно, с предвидимост. Това са изискванията, които бизнесът търси, с цел да се развива сполучливо. Именно сполучливият бизнес разкрива нови работни места и покачва приходите, респ. благосъстоянието на хората. Това предлагам и аз на локалната общественост.

Кои е са проблемите на общината?

Община Левски има голям брой проблеми, само че, в случай че би трябвало да откроя най-важните, то това са тези с качеството на питейната вода и неналичието на реализация за хората в трудоспособна възраст. По време на акцията, пък и отвън нея, доста хора ме питат за работа. Създадено е чувството, че общината е най-големият и най-търсеният шеф. Това не би трябвало да е по този начин. Икономиката и образованието са факторите, които на всички места по света основават работните места и образуват приходите. Съвременната стопанска система изисква образовани и квалифицирани фрагменти. Такива фрагменти, получават високи заплати, такива фрагменти развиват и личен бизнес. Затова, подчертавам - обучение, обучение, обучение.

Къде виждам най-големия капацитет на община Левски?

Много от съперниците ми в актуалната акция приказват за индустриални зони и индустриални паркове. Бих споделил, че без частни вложители и без готови квалифицирани фрагменти и двете хрумвания нямат бъдеще. Много държа да отбележа, че вложителите, които имам желание да привлека, в случай че бъда определен за кмет, са такива, които развиват екологично чисти и високотехнологични производства. Община Левски е аграрни регион и не може да се допусне замърсяването му. На пръв взор спецификата на региона допуска вложенията да се насочат към селско-стопанския бранш и хранително-вкусовата индустрия. Още повече, че общината има обичаи в тази сфера и разполага с Професионална гимназия по селско стопанство и превоз, която приготвя фрагменти за този бранш. Но това е единствено на пръв взор. Тук считам, че е една от нишите, която не е създадена, а има голям капацитет. Смятам, че Професионалната гимназия следва да разшири и осъвремени профилите, в които образова учениците, както и доста да увеличи стандарта на обучителния развой. В цялата страна има дефицит на механически фрагменти. Търсенето на квалифицирана работна ръка в електротехниката, електрониката и компютърните технологии се покачва с всеки минал ден. Производствата, основани на тези специалности са високотехнологични и високодоходни. Смятам, че Професионалната гимназия би трябвало да потърси и осъществя съдействие в тази тенденция с висши образователни заведения като да вземем за пример Стопанската академия в гр. Свищов, както и техническите университети в страната. Средното ни учебно заведение също има капацитет в тази тенденция - посредством основаване на профилирани паралелки и ориентиране просветителния развой към потребностите на бизнеса. Когато си произведем квалифицирани фрагменти, вложителите сами ще дойдат. Тук, несъмнено и локалната власт има роля. Тя би трябвало да обезпечи чиста, подредена, сигурна и инфраструктурно обезпечена градска среда. Трябва да даде и тласъци на вложителите под формата на административни и данъчни ограничения - бързо и електронно обслужване, без административни такси, освобождение от или понижаване на локални налози и такси за избран интервал от време и други сходни.

Друга ниша, която считам, че не е създадена, а има голям капацитет, е обвързвана с общинската болница. Лечебното заведение, под управлението на локалната власт, би трябвало да разшири активността си - да доближи до хората и от дребните обитаеми места - с мобилни лекарски и стоматологични кабинети, да стане център за практическо образование на медицински фрагменти и т. н. При изобретателно и интензивно управление на болничното заведение и общината някои здания на закрити учебни заведения в обитаемоте места от общината могат да бъдат превърнати в центрове за рехабилитация и долекуване, ръководени от самата общинска болница. Смятам, че това ще изправи болничното заведение и общината пред напълно друга вероятност.

Както към този момент споделих, ние сме аграрни район. Общината има аграрни земи и друга концепция, която имам е върху част от тях да развие лично произвеждане на плодове и зеленчуци, които да употребява за храненето на децата в общинските детски и учебни заведения и обществения патронаж. Тази концепция към този момент е осъществена сполучливо в други български общини. Осъществяването u ще значи както качествена, екологично чиста храна за децата и възрастните хора на общината, по този начин и нови работни места.

Както аз, по този начин и екипът ми, имаме още голям брой хрумвания за развиването на общината ни, които споделяме с жителите по време на предизборната акция, като да вземем за пример за атрактивен и екологичен вътрешно градски превоз, за разширение обсега на обществените услуги и обществения патронаж и други Виждам, че доближават до хората и се надявам те да осмислят добре, какво им предлагаме, тъй като ще разчитаме на всеки един жител за реализацията на желанията ни. Ще се ангажираме и със всяка друга препоръчана ни от локалните хора концепция или самодейност, която ще обезпечи изгода и разцвет на общността ни.

Ако жителите желаят да вземат участие в ръководството на общината и да се нагърбят дружно с нас за решаването на проблемите u, ги приканвам да гласоподават с №7 в бюлетината.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР