Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков заяви, че следващата седмица

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков заяви, че следващата седмица
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Следващата седмица започват разговори с други партии за подкрепа на кандидатурата му

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков съобщи, че идната седмица стартират диалози с други партии за поддръжка на кандидатурата му, а тази седмица са почнали построяването на избирателен щаб.

Герджиков получи през днешния ден поддръжката на Български земеделски народен съюз за президентския избор на 14 ноември.

На въпрос за какво от " Демократична България " са подкрепили кандидатурата на Лозан Панов за държавен глава, а не неговата, ректорът на Софийския университет отговори:

" Няма нищо неприятно в това, не е и необичайно - първо, тъй като десните партии са много раздробени през последните 20 години - това е проблем на десницата. Аз се надявам ненапълно това да се преодолее през идващите години. Конкретната поддръжка - аз мисля, че тя е напълно разумна. Става дума за значима за " Демократична България тематика ". Тема, която е значима и за нас. Не можахме да намерим явно общ език, нямаше и време за това. Аз не съм разговарял с тях, тъй че се надявам по-нататък да се разбере, че имаме общи цели ".

От своя страна ръководителят на Български земеделски народен съюз Николай Ненчев разгласи, че поддръжката на партията за кандидатпрезидентската двойка Анастас Герджиков- Невяна Митева е безусловна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР