Кандидатът за президент и шеф на Върховния касационен съд (ВКС)

...
Кандидатът за президент и шеф на Върховния касационен съд (ВКС)
Коментари Харесай

Лозан Панов подозира, че Румен Радев и ДПС си помагат взаимно

Кандидатът за президент и началник на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заподозря, че Движение за права и свободи играе с повече от един състезател на изборите за президент, а Румен Радев подкрепя придвижването, както и те него. 

" Смятам, че е изцяло допустимо Движение за права и свободи да играе с двама играчи, а за какво не и с трима. Ако се върви в тази посока, съгласно мен това не е безобидно. Разменените реплики за родината активизират вота и на единия, и на другия ”, съобщи пред NOVA Лозан Панов, който е подсилен от " Демократична България ". 

Панов даде образец с Движение за права и свободи и Вътрешна македонска революционна организация, които с размяната на реплики една към друга също задействали личния си електорат. Той напомни, че на втория тур на президентските избори преди 5 години те са подкрепили Румен Радев. Според него подредбата на събитията и заиграването на тази тема сочи, че „ сме в разцвета на същото зло, което не е излизало до този миг от политиката ”.

" Очевидно става дума за нещо друго. Тематиката, обвързвана с етническия мир, повдигането на този въпрос, за мен звучи задоволително обезпокоително в акцията за президент... Следващата стъпка е, че имаме претендент за президент, който е тяснопартиен – Мустафа Карадайъ. Спомняте си размяната на реплики в президентството сред него и Румен Радев. Към това още веднъж прибавям Велико Търново. Имаме не Петър и Асен въстаници, само че имаме Асен и Кирил, въпреки че не става въпрос за византийско иго. Като наредим всички тези условия, позволявам, че би могло политиката да се насочи към етническите проблеми ", разяснява Панов.

За Пеевски и " Досиетата Пандора "

Според ръководителя на Върховен касационен съд осветляването на Делян Пеевски в „ Досиетата Пандора ”, появяването му в ДАНС, а по-късно и оповестяването му за лидер на листата на Движение за права и свободи във Велико Търново е сценка.

„ Мистично се появи Пеевски. Знаете, той беше в ДАНС, там имаше доста публицисти, само че по този начин и не се разбра за какво той беше там. Мисля, че никой  не разбра. След това той мистично изчезна и в един миг церемониално още веднъж се появи. Причините Пеевски да бъде там могат да бъдат разнообразни. Възможно е да е отишъл там, тъй като един ден той оглавяваше ДАНС, може да си е взел уверение ”, сподели още Лозан Панов.

Той още веднъж уточни, че ректорът на СУ и претендент за президент, подкрепен от ГЕРБ, също има връзки с Движение за права и свободи.

" Герджиков не се отхвърля от своето минало. В това минало имаме „ Новото време ”. Нека да напомня, това е Движение за права и свободи в Национална движение „Симеон Втори". Зад репликата ми стои разбиването на Национална движение „Симеон Втори" и ролята на Движение за права и свободи в този случай. Смята, че хората, които се замислят и имат историческа памет, могат да свържат тези условия и обстоятелства. Опитваме да убедим хората да мислят по по-различен метод и да слушат какво се споделя ", изясни Панов.

Критиките към Румен Радев

За обвиняванията си към Радев, че е подправен воин, Панов уточни, че повода за думите му е появяването на президента на митингите през лятото.

„ Мафия, превзета страна, липса на независимост на медиите, нереална съпротива – това са условия, които съществуваха преди прокуратурата да влезе в президентството. Когато това се случи, беше след дейната позиция на прокуратурата. Преди това имаше други дейности – дано да напомня ЦУМ-гейт. Там още веднъж ставаше дума за взаимоотношения сред основен прокурор, функционер на политическа партия и човек, който е предприемач, само че и издател на вестник. В една такава догадка, които е аналогична с сходна преживелица – записът с двете каки. В този случай бяха моите връзки с Плевнелиев и Радев. Те реагираха по еднакъв метод. Те не продължиха нататък В един миг една невидима ръчичка им сподели: „ Стоп. Нататък не се продължава ”. Нека хората да си дадат своите пояснения. Реакциите в една и друга обстановка, които имат своите прилики, бяха идентични и на двамата ”, изясни ръководителят на Върховен касационен съд.

Панов е уверен, че ще отиде на втори тур. Поради тази причина за него е значимо да събере поддръжка. Той не отговори на въпроса кого би подкрепил, в случай че не се пребори в борбата за " Дондуков " 2.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР