Кандидатът за президент Боян Расате е задържан за 72 часа

...
Кандидатът за президент Боян Расате е задържан за 72 часа
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за Боян Расате

Кандидатът за президент Боян Расате е арестуван за 72 часа след присъединяване му нощес в публичната телевизия и му е повдигнато обвиняване за безчинство с особена смелост, оповестиха от прокуратурата. Държавното обвиняване ще поиска пред Софийския градски съд за взимане на непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Обвиняемият не се признава за отговорен и се е възползвал от правото си да не дава пояснения.

В понеделник основният прокурор направи искане до ЦИК да бъде свален имунитета на Расате поради нападението над офис на ЛГБТ организация в София, което изборната комисия утвърди единомислещо. Първоначално претендентът за президент не е открит на непрекъснат и сегашен адрес, както и на други известни по досъдебното произвеждане адреси, с цел да му бъде му бъде връчено разпореждане за привличането му в качеството на обвинен. Това наложи задържането му след телевизионното му изявление през вчерашния ден.

Вандалският му акт против ЛГБТ общността у нас беше наказан от 11 посолства. ЛГБТИ правата са съществени човешки права и ние призоваваме всички българи да отхвърлят насилието и нетолерантността, които нямат място в нито едно демократично общество ", се казва в позицията на задачите на Съединени американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция 

-----

" Сега " напомня, че в събота група от 10 мъже нахлуха в общностния ЛГБТИ център Rainbow Hub в София. Служителите, които са били в постройката, настояват, че целият им офис е изпочупен, а измежду нападателите разпознали Боян Расате - водач на Български народен съюз – Нова Демокрация. Той отхвърли пред Нова тв да е взел участие в нападението.

" Група от няколко души нахълтаха в офиса и просто започнаха да удрят и да блъскат всичко. Мен ме удариха в лицето. Познаваме хората, този, който ме удари, е Боян Расате. Него го разпознах сигурно. Техника, вътрешни порти, всичко е счупено или разбъркано ", споделя Глория, която твърди, че е ударена.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР